Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomik Kalkınma Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2003-2023 yılları arasında kişi başına düşen GSYH’sinin yüzde 257 arttığını vurgulayarak, bu ekonomik başarıyı uluslararası verilerle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik gelişimini değerlendirerek, 2003-2023 yılları arasında kişi başına düşen Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artışının yüzde 257 olduğunu belirtti. Yılmaz, “Eskiden Türkiye daha müreffehti” diyenleri uluslararası kurumların hesapladığı rakamların yalanladığını ifade etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yılmaz, Türkiye’nin 2003-2023 yılları arasında kişi başına düşen GSYH’nın (SAGP) yüzde 257 oranında arttığını, bu oranın Polonya’da yüzde 242, Rusya’da yüzde 161, Almanya’da yüzde 110, Hollanda’da yüzde 105, Fransa’da yüzde 90, İspanya’da yüzde 88, İngiltere’de yüzde 85 ve İtalya’da yüzde 72 olduğunu belirtti.

Yılmaz, bu durumu “kalkınma farkını azaltma veya yakınsama (convergance)” olarak nitelendirerek, Türkiye’nin son yirmi yılda sağladığı başarının özet bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, siyasi istikrar içinde enflasyonla mücadeleyi başarıya ulaştırmak, yüksek katma değerli üretimle büyümek ve sosyal refahı artırmak konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomik Kalkınma Vurgusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir