BİK Analitik, Uluslararası Güvence Denetimi Raporu Aldı

BİK Analitik, Uluslararası Güvence Denetimi Raporu Aldı

İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini ölçümleyen BİK Analitik, uluslararası bağımsız denetim firması tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçerek ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu’nu almaya hak kazandı.

Bağımsız Denetimden Geçti

Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen ve internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerini objektif bir şekilde ölçümlemek amacıyla kullanılan BİK Analitik, uluslararası bir standart olan ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu’nu elde etti. Türkiye’nin ilk yerli ve millî ölçüm sistemi olarak BİK Analitik, kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtılmasını sağlarken sunduğu hizmetin şeffaflığını ve güvenilirliğini en üst seviyede tutmayı hedefliyor.

Güvenilirliği Tescillendi

Yönetmelik gereği, uluslararası alanda yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşu tarafından 2024 yılı başından itibaren BİK Analitik’in faaliyetleri denetim altına alındı. Denetim, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ISAE 3000 standardına uygun olarak gerçekleştirildi. Bu süreçte yapılan testler, sistemin ziyaretçi trafik ölçümlerinde doğruluğu ve güvenilirliği sağladığını ortaya koydu.

Erkılınç: “BİK Analitik Güvenini Kanıtladı”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in uluslararası geçerliliği bulunan ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasının, sistemin güvenilirliğini kanıtladığını belirtti. Erkılınç, “Türk basınını geleceğe taşıyan adımları birer birer atıyoruz. BİK Analitik, kamu kaynağının adil ve tarafsız dağıtımında en büyük güvencelerimizden biri olacak,” dedi.

TSE Tarafından Onaylandı

BİK Analitik, Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) TS ISO/IEC 25051 belgesini alarak yazılım kalitesini tescillemişti.

BİK Analitik ayrıca, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan da marka tescil belgesi aldı.

(Bülten)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BİK Analitik, Uluslararası Güvence Denetimi Raporu Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir