Bolu’nun İlçesi Fındıkta Yükseliyor: Şimdi de Şenlik Düzenlendi

Bolu Mudurnu Taşkesti Fındık Hasat Şenliği

Normalde fındık denilince akla ilk olarak Doğu Karadeniz gelse de son yıllarda Bolu Mudurnu’da üretilen fındıklar da konuşulmaya başlandı. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Taşkesti beldesinde Geleneksel Fındık Hasat Şenliği düzenlendi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesi Bekdemirler köyünde, fındık hasadı öncesinde geleneksel Fındık Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Fındık Üretiminde Mudurnu’nun Yükselişi

Mudurnu Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, bölgede fındık hasadının başladığını belirterek, “Fındık denilince akla ilk olarak Doğu Karadeniz Bölgesi geliyor, ancak son yıllarda Mudurnu da ürettiği fındıklarla adından söz ettirmeye başladı,” dedi. Keskin, Taşkesti’de 1300 üreticinin, 15 bin 500 dönümlük alanda yüksek rekolteli fındık ürettiğini ifade ederek, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.

Bolu Mudurnu Taşkesti Fındık Hasat Şenliği 2

Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, şenlikte fındık toplayarak çiftçilere kolaylıklar diledi. Şenliğin bölge ekonomisi için önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Kalaycıoğlu, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Fındık Hasan Şenliğine, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik, Mudurnu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdoğan Gül, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Ilıca köyünden üreticiler katıldı.

Fındık Hasat Şenliğine, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar ve ilçe protokolünün yanı sıra üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

(Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun İlçesi Fındıkta Yükseliyor: Şimdi de Şenlik Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir