Gölköy Baraj Gölü’nde Yarım Ada Oluştu

AA 20240829 35507438 35507432 BOLUDA SU SEVIYESI DUSEN GOLKOY BARAJ GOLUNDE YARIM ADA OLUSTU 1

Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü’nde su seviyesinin önemli ölçüde düşmesi, gölde dikkat çekici bir yarım ada manzarasının ortaya çıkmasına neden oldu.

Kış aylarında Abant, Mudurnu ve Bolu Dağı’ndan gelen kar suları ve sağanak yağışlar sayesinde Ocak ayında yüzde 100 doluluğa ulaşan Gölköy Baraj Gölü’nde, sıcak yaz aylarının etkisiyle su seviyesi Temmuz ayında yüzde 68’e geriledi. Haziran ayı itibarıyla çiftçilerin sulama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan su kullanımı da bu seviyeyi etkileyerek, Ağustos ayında su oranının yüzde 35’e kadar düşmesine yol açtı. Su seviyesinin azalması, gölde doğal bir yarım ada oluşumunu beraberinde getirdi.

Bolu Valiliği, gölde yalnızca kentin dört aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak miktarda su kaldığını belirterek tarım arazilerine su verme işlemlerini durdurdu. Bu karar, çiftçilere gönderilen bilgilendirme mesajlarıyla duyuruldu. Suyun azalması göl çevresinde sosyal aktiviteleri etkilemedi; bazı vatandaşlar göl kıyısında ata binerken, bazıları yürüyüş yaparak güzel havanın tadını çıkardı. Amatör balıkçılar da gölde balık tutmaya devam etti.

Gölköy Baraj Gölü’ndeki su seviyesinin bu dramatik düşüşü ve yarım ada oluşumu, drone ile havadan görüntülenerek belgelendi.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gölköy Baraj Gölü’nde Yarım Ada Oluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir