Bolulu Firma Konkordato İlan Etti

Bolu Konkordato

Bolu’da mermer sektöründe faaliyet gösteren Demirgrup Mermer Limited Şirketi, yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirketin konkordato talebi, yüksek kredi faizleri ve taşınmazların nakde çevrilememesi gibi mali sıkıntılar sebebiyle mahkemeye sunuldu.

Bolu’da İlk Konkordato Süreci

Takip Gazetesinin haberine göre Demirgrup Mermer Limited Şirketi’nin konkordato sürecini yürüten Avukat Ahmet Fırat Burkucu, Bolu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını ve mahkeme tarafından şirkete konkordato mühleti verildiğini açıkladı. Burkucu, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Konkordato, iflas anlamına gelmemektedir. Bu süreç, borçlarını ödemekte güçlük çeken bir şirketin, alacaklılarıyla belirli bir ödeme planı üzerinde anlaşmaya çalıştığı hukuki bir süreçtir. İcra İflas Kanunu’nun 285. maddesi ve devamında düzenlenen bu süreç, belirli şartlara tabidir. Borçlarını, vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya indirim yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek için konkordato talep edebilir. Mahkeme, bu süre zarfında alacaklıların borçluya karşı icra takibi yapmaması yönünde karar almış olup, her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil olmak üzere tüm takip işlemlerinin durdurulmasına karar verilmiştir.”

Konkordato Nedir?

Konkordato, iflas etmeyen ancak borçlarını ödemekte zorlanan firmaların, alacaklılarıyla anlaşarak borçlarını yapılandırmalarına olanak tanıyan bir hukuki süreçtir. Bu süreçte şirket, mahkemenin belirlediği süre boyunca koruma altına alınır ve alacaklıların icra takibi yapması engellenir. Konkordato, şirketin mali durumunu düzeltmesi ve faaliyetlerine devam etmesi için bir fırsat sunar.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolulu Firma Konkordato İlan Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir