Bakan Açıkladı: Bolu Dağı Tüneli’nin Açılış Tarihi Belli Oldu

bakan uraloglu bolu dagi 1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde süren çalışmaları 19 Eylül’de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, “Bolu Tüneli’nin İstanbul yönündeki tüpünü 67 metre uzatmış olacağız. Bu sayede bölgede yaşanabilecek olası heyelanlara karşı ulaşım güvenliğini maksimum düzeye çıkaracağız,” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, tünelin İstanbul yönünde yapılan çalışmalara dair bilgi aldı. Ayrıca, tünel boyunun uzatıldığı alanda incelemelerde bulunan Uraloğlu, cıvata sıkma makinesiyle tünelin uzatılmasında kullanılan parçanın montajını gerçekleştirdi.

2022 yılında Bolu Dağı Tüneli’nde meydana gelen heyelanın ardından, tünelin her iki tüpünün de Kaynaşlı yönüne uzatılması ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Uraloğlu, gerekli incelemelerin ardından çalışmalara başladıklarını ifade etti. Geçen yıl İstanbul-Ankara yönündeki tüpü 90 metre uzatarak hizmete açtıklarını hatırlatan Uraloğlu, “31 Temmuz’da başlayan Ankara-İstanbul yönündeki tünel portalının uzatılması çalışmalarını 19 Eylül’de tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anki planlamamıza uygun şekilde çalışmalarımız devam ediyor,” dedi.

Heyelan ve Güvenlik Önlemleri

Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde süren çalışmaların ardından, önceki yıllarda yaşanan olumsuz durumların tekrarının yaşanmayacağını vurguladı. “Ankara yönünde ulaşımı sağlayan tüpün 90 metrelik uzatılması ve İstanbul yönündeki tünel portalının 67 metre uzatılmasıyla, meydana gelebilecek olası heyelanın ulaşımı olumsuz etkilemesinin tam anlamıyla önüne geçmiş olacağız,” şeklinde konuştu.

Alternatif Güzergahlar ve Trafik Düzenlemeleri

Çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Abant ve Kaynaşlı kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafiğin geçici olarak D-100 Devlet Yolu’na aktarıldığını belirten Uraloğlu, bu yüzden Bolu Dağı kesiminde trafik yoğunluğunun arttığını ifade etti. Ağır taşıtların D-100 Devlet Yolu ve Anadolu Otoyolu’nu kullanımını sınırladıklarını söyleyen Uraloğlu, alternatif güzergahların tercih edilmesini tavsiye etti.

Uraloğlu, özellikle pazar günleri yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 18 ve 25 Ağustos’ta ağır taşıt trafiğini sınırladıklarını, bu uygulamayı 1 Eylül’de de devam ettireceklerini belirtti. Ayrıca, sürücülere seyahat planlarını yaparken bu çalışmaları göz önünde bulundurmalarını ve alternatif güzergahları değerlendirmelerini önerdi.

Destek ve Teşekkür

Çalışmalar boyunca Bolu Valiliği, emniyet teşkilatı, karayolu çalışanları, müteahhit ve müşavir firmalarına teşekkür eden Uraloğlu, sürücü ve yolcuların hoşgörü ve sabrına da minnettarlığını dile getirdi. Bakan Uraloğlu’na, Vali Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya eşlik etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Açıkladı: Bolu Dağı Tüneli’nin Açılış Tarihi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir