AFAD, Bolu ve 22 İl’i Sarı Kodla Uyardı!

Bolu Kar Yağışı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu dahil 22 ilde yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarılar, ani sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Meteoroloji Raporlarına Göre Uyarılar Artıyor

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, son meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda iki il için turuncu, 22 il için ise sarı kodlu uyarı yayımlandı. Kırklareli ve Tekirdağ’da turuncu kod, Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa illerinde sarı kod uyarısı yapıldı.

AFAD, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yağış uyarılarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Turuncu kod verilen illerden 57 ihbar alındığını ve Karabük’te 5 kişinin güvenli bir bölgeye tahliye edildiğini açıkladı. Ayrıca, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AFAD, Bolu ve 22 İl’i Sarı Kodla Uyardı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir