Trafik Denetimlerinde Milyonlarca Araç Kontrol Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Bu süreçte, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından toplamda 2 milyon 365 bin 59 araç denetlendiği bildirildi.

Yapılan denetimler sonucunda, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı ya da sesli uyarı işareti (çakar) takan 229 sürücüye işlem yapıldı.

Hız ihlali nedeniyle 123 bin 603, periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 594, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 396, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 117 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 944 sürücüye de ceza uygulandı. Toplamda, 445 bin 375 araca-sürücüye işlem yapıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, özellikle alkollü araç kullanımı ile mücadele konusuna dikkat çekerek, “Alkollü araç kullanımıyla mücadele 7/24 esasına göre trafik görevlilerimizce yapılmaktadır. Alkollü sürücü tespitine yönelik teknik cihazlar denetlemelerde etkin olarak kullanılmaktadır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal de etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Denetimlerinde Milyonlarca Araç Kontrol Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir