İzmir Körfezi’nde Balıklar Öldü, Bakanlık Harekete Geçti

izmir korfezinde baliklar oldu bakanlik harekete gecti 8ySeMfi5.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi’nde meydana gelen toplu balık ölümleri ve yaygın kirliliği incelemek üzere harekete geçti. Bakanlık ekipleri, geçen hafta bölgedeki balık ölümlerine ilişkin detaylı bir inceleme başlattı.

Bakanlığın Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı ile merkez ekipleri, İzmir Körfezi’ne deşarj olan 7 dere ile atık su kaynaklarında denetimler gerçekleştirdi. İlk değerlendirmelere göre, balık ölümlerinin sudaki kirlilik sebebiyle oksijen seviyesinin yetersiz olmasından kaynaklandığı tespit edildi.

Bakan Kurum, bu incelemelerin sonuçlarına ilişkin Bakanlık yetkilileriyle bir toplantı yaparak İzmir Körfezi’nin son durumu hakkında bilgi aldı. Toplantıda yetkililer, İzmir Körfezi’ndeki son incelemelere dair raporların detaylı sunumunu gerçekleştirdi. Bakan Kurum, bu bilgiler doğrultusunda acil yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası çıkarılması talimatını verdi.

İlk etapta, bilim insanları ve yetkililerle birlikte İzmir Körfezi Bilim Kurulu’nun oluşturulmasına karar verildi. Bilim Kurulu, ilk toplantısını perşembe günü Bakan Kurum başkanlığında İzmir’de gerçekleştirecek. Toplantıya ilgili kuruluşlar ve yerel yönetim temsilcileri de katılacak. Bu toplantıda, İzmir Körfezi’ne acil ‘nefes’ sağlamak amacıyla yapılması gereken işlemleri içeren ‘Acil Eylem Planı’nın açıklanması bekleniyor. Bakan Kurum, Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Körfez’de de incelemelerde bulunacak. Ayrıca, Bakanlığın İzmir Körfezi’nde yaptığı araştırmaların raporlarında yer alan detayların da kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Körfezi’nde Balıklar Öldü, Bakanlık Harekete Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir