Sakarya’da 843 Kişi Gözaltına Alındı

sakaryada 843 kisi gozaltina alindi XJu9vuUz.jpg

Sakarya’da jandarma ekiplerinin bir ay boyunca gerçekleştirdiği denetimlerde, toplamda 843 kişi gözaltına alındı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde denetimlerine aralıksız devam ediyor. 1-31 Ağustos tarihleri arasında yapılan yol kontrol uygulamaları ve devriyeler sırasında 364 bin 204 şahıs sorgulandı.

Elde edilen veriler doğrultusunda, çeşitli suçlardan aranması olan 843 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda ise 34 adet av tüfeği, 33 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet kurusıkı tabanca, 1 adet makineli tüfek ve 725 adet fişek ele geçirildi.

Trafik güvenliğini artırmak amacıyla Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, Ağustos ayı içerisinde toplam 106 bin 810 sürücü ve araç kontrolü gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda 643 araç ile 219 sürücü trafikten men edilirken, uyuşturucu etkisinde ve alkollü araç kullandığı tespit edilen 73 sürücünün belgelerine geçici olarak el konuldu.

Jandarma sorumluluk alanında meydana gelen trafik kazaları ise dikkat çekti. Ağustos ayında 65 yaralamalı ve 52 maddi hasarlı olmak üzere toplam 117 trafik kazası kaydedildi. Bu kazalarda 99 kişi yaralandı. Kazaların sebepleri arasında aşırı hızla seyretme, arkadan çarpma, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, şeride tecavüz etme ve alkollü araç kullanma gibi unsurlar yer alıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da 843 Kişi Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir