Ankara’da Yenimahalle’de Skandal: İş Kazası Sonrası SGK Girişi İddiası

ankarada yenimahallede skandal is kazasi sonrasi sgk girisi iddiasi BMVxxdIq.jpg

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir tatlı imalathanesinde çalışan tatlı ustası İsmail Can Seçkin, iddialara göre 4 metrelik merdivenden düşerek ağır yaralandı. Seçkin’in yakınları, kazanın ardından sigorta girişinin yapılması için bekletildiğini öne sürdü.

Olay, 19 Ağustos 2024 tarihinde meydana geldi. İmalathanede çalıştığı sırada 4 metre yükseklikten düşen Seçkin, başını çarparak ağır yaralandı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Seçkin, hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan Seçkin’in yakınları, yaklaşık 4 aydır sigortasız çalıştığını ve kazanın ardından sigorta girişinin yapılana kadar bekletildiğini iddia etti. E-Devlet kayıtlarına göre, Seçkin’in sigorta girişinin olay günü, 19 Ağustos’ta yapıldığı ve belirli aralıklarla sigorta giriş-çıkış işlemleri uygulandığı görüldü.

İsmail Can Seçkin’in kardeşi Halil İbrahim Seçkin, kardeşinin düştüğünü öğrenir öğrenmez hastaneye gittiğini belirterek, “Hastaneye gittiğimde kardeşim çok kötü durumdaydı. Düşmüş gibi değil kafası kocaman olmuştu, neredeyse büyüklüğü iki katına çıkmıştı. Her tarafı kan revan içindeydi ve üstünde iş kıyafetleri vardı. Ben hastaneye geldiğimde olay çok ciddi durumdaydı. Doktor ‘kafasının önünden arkasına cam kırığı gibi kadar çatlaklar var, bu darbe çok kötü bir darbe ve kardeşine bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ dedi” diye konuştu.

Seçkin, kardeşinin tatlı imalathanesinde 8 yıldır çalıştığını ve bu süre zarfında sigorta giriş-çıkışlarının yapıldığını belirterek, “Giriş ve çıkış yapmışlar. En son yine 4 ay sonra çıkışını vermişler. Kardeşim 19 Ağustos tarihinde düştükten sonra tekrar sigorta girişini yapmışlar. 8 senedir aynı yerde düzenli çalışıyor ve kardeşim düştükten sonra yapılmış” dedi. Ayrıca, kardeşinin yoğun bakımda olduğunu ve yüzde 95 oranında felçli kalabileceğini ekledi.

İsmail Can Seçkin’in annesi Emine Alaca, oğlunun kaza geçirdiği iş yerine gittiklerinde kimsenin kendileriyle konuşmadığını söyledi. Alaca, “Herkes bizi görünce arkasını dönüyor. Bizi çalışanlarla konuşturmadılar. Bizi çember içerisine aldılar ki hiç kimseyle konuşmayalım. Biz iş yerinden bir arkadaşını aradık ve yanında kim vardı? Diye sorduk. O da ‘abla düştüğünde ben hiçbir şey görmedim. Sadece ambulans geldiğinde biz 7-8 kişi içeri girdik’ dedi” diye konuştu.

(İhlas Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Yenimahalle’de Skandal: İş Kazası Sonrası SGK Girişi İddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir