Gazeteci Murat Ağırel’e Saldırı Planlayan 2 Şüpheli Yakalandı

Gazeteci Murat Ağırel'e Saldırı Planlayan 2 Şüpheli Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gazeteci Murat Ağırel’e yönelik silahlı saldırı planladığı iddia edilen iki şüphelinin İzmir’de yakalandığını açıkladı. Operasyonda 3 tabanca ve uyuşturucu de geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gazeteci Murat Ağırel’e yönelik silahlı saldırı iddiaları içeren videodaki iki şüphelinin İzmir’de yakalandığını duyurdu.

EGM tarafından yapılan açıklamada, organize suç örgütü elebaşı Mahsun Kuruçay’ın, gazeteci Murat Ağırel’e saldırı gerçekleştireceğine dair sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından İstihbarat Başkanlığı’nın çalışma başlattığı belirtildi.

Videoda maskeli olan şahsın O.Ö., videoyu çeken kişinin ise Y.K. olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Operasyonun Detayları

4 Eylül’de İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, şüphelilerin İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda, 3 tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 cep telefonu ve 1 tripod ele geçirildi. Ayrıca, O.Ö.’nün 12, Y.K.’nın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydının olduğu tespit edildi.

EGM tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde çeşitli sosyal medya platformlarında yer alan ve organize suç örgütü lideri Mahsun KURUÇAY’ın, Gazeteci Murat AĞIREL’e silahlı saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialar içeren görüntüler ile ilgili İstihbarat Başkanlığımızca yürütülen çalışmalarda; videolarda bulunan maskeli şahsın O.Ö., videoları kayda alan şahsın ise Y.K. olduğu tespit edilmiştir.

04.09.2024 tarihinde KOM Başkanlığımız koordinesinde; İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, şüpheli şahıslar İzmir’deki ikametlerinde gözaltına alınmış, şahıslarla birlikte 3 adet tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, 4 adet cep telefonu ve 1 adet tripod ele geçirilmiştir.

O.Ö. isimli şahsın 12 ayrı suçtan; Y.K. isimli şahsın ise 2 ayrı suçtan şüpheli kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazeteci Murat Ağırel’e Saldırı Planlayan 2 Şüpheli Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir