Sakarya’da Nesli Tehlike Altındaki Canlı Denize Bırakıldı

sakaryada nesli tehlike altindaki canli denize birakildi lQfAWBet.jpg

Sakarya’nın Karasu ilçesinde, Karadeniz’e açılan bir balıkçının ağına takılan nesli tehlike altındaki mersin balığı, denize geri salındı.

Sakarya’nın Haralambo kıyısında balıkçılık yapan Adem İngenç ve oğlu Kubilay İngenç, kurdukları palamut ağlarına bir mersin balığının takıldığını fark etti.

Baba ve oğlu, balığı kurtarmak için hemen harekete geçti. Adem İngenç, “Ben kürekteydim, çocuklar gördü. ‘Onu hemen kurtarın.’ dedim. Balığı aldık, elle suni teneffüs yaptım, yavaşça sevdim. Güzel balık olduğu için hemen denize koydum.” ifadelerini kullandı.

İngenç, mersin balığının korunması gerektiğinin altını çizerek, “Bunların nesli tükenmek üzere, balıkçılar olarak bizim kurtarmamız lazım. Buna karşı duyarlı olmak lazım ve bu balıkları kollamamız, onları tutmamamız lazım. Tuttuğumuz zaman da hemen denize bırakmamız lazım.” dedi.

Bu olay, mersin balıklarının korunmasına yönelik duyarlılığın artırılması ve bu tür canlıların doğal yaşam alanlarına geri kazandırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da Nesli Tehlike Altındaki Canlı Denize Bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir