Samsun Salıpazarı’nda Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitimi

samsun salipazarinda tibbi aromatik bitkiler egitimi UnRf4MYD.jpg

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde, “Tıbbi aromatik bitkilerin bilinçli şekilde sürdürülebilir olarak üretilmesi” konulu bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından finanse edilen eğitim, Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) tarafından uygulama planı çerçevesinde, Salıpazarı Belediyesi’nin destekleriyle özel bir işletmede yapıldı.

Eğitimde Samsun Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendisi Hicran Çıkışkanca, katılımcılara salep bitkisinin ticari olarak üretilip ekonomik değere dönüştürülmesi, üretim ve kullanım alanları ile üretim kapasitesi hakkında bilgi verdi. Ayrıca, salep üreticisi Murat Kayacı, salepin ekimi, hasadı ve ekim alanlarına göre yıllık getirisi konularında detaylı bilgiler sundu.

Salıpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Özdal ise, salep bitkisinin yasal mevzuatı ile ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı. Eğitim programında, katılımcıların ilgisi ve soruları dikkat çekti.

Belediye Başkanı Refaettin Karaca, etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür ederek, “Salıpazarı’nın menfaatleri doğrultusunda özellikle kadınlarımızın üretime ve istihdama kazandırılması için her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun Salıpazarı’nda Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir