Bolu’da Yürek Burkan Hikaye: Yaşlı Çift Yaşam Mücadelesi Veriyor

Bolu'da Yürek Burkan Hikaye Yaşlı Çift Yaşam Mücadelesi Veriyor

Bolu’nun Çobankaya köyünde, elektriksiz ve susuz bir evde yaşam mücadelesi veren Şerife ve Şerafettin Konuk çiftinin dramı, yürek burkuyor. Maddi zorluklar ve oğullarının mağduriyetiyle başa çıkmaya çalışan çift, hayırseverlerin yardımıyla ayakta kalıyor.

Bolu’nun Çobankaya köyünde, elektriği ve suyu olmayan iki katlı ahşap bir evde yaşam mücadelesi veren Şerife ve Şerafettin Konuk çiftinin hikayesi yürekleri burkuyor. 72 yaşındaki Şerafettin Konuk, oğulları tarafından mağdur edildiklerini gözyaşları içinde anlattı.

Bolu merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Çobankaya köyü Vayışlar Mahallesi’nde, 7 yıl önce maddi zorluklar sebebiyle şehirdeki kiralık evlerinden çıkmak zorunda kalan çift, ata yadigarı harabe bir köy evine sığındı. Eski ve yıpranmış yapı nedeniyle elektrik ve su hizmeti alamayan çift, hayırseverlerin yardımıyla yaşamlarını sürdürüyor. Geceleri komşularının yardımıyla şarj ettikleri pilli lambalarla aydınlanan evde, çift taşınma suyu ile günlük ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çiftin zor durumunu öğrenen iş insanı Mahmut Alan, Şerafettin Konuk’u evinde ziyaret etti. Yaşlı adamın dişlerini yaptırmak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için yardım eli uzatan Alan, yetkililere de seslenerek, yaşlı çiftin daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için yardım çağrısında bulundu.

“Elektrik ve su yok”

Yaşadıkları zorlukları anlatan Şerafettin Konuk, “Bu eve geleli 7 yıl oldu. Elektrik ve su yok. Seyyar ışıkla idare ediyorum. 2 tane de şarjda var. Akşam da onları alacağım” dedi. Elektrik bağlatmak için başvurduğunu ama eski bina gerekçesiyle talebinin reddedildiğini belirten Konuk, “Elektrik saati almak için gittim, dilekçe verdim. Bina eski diye dilekçemi onaylamadılar. Yardım ederler mi, etmezler mi bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

boluda yurek burkan hikaye yasli cift yasam mucadelesi veriyor DyxTXvLc.jpg

Köydeki çeşmeden su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Konuk, “Çeşmeden suyu doldurup eve geliyoruz. Taşıma suyla yaşıyoruz. Elektrik olmadığı için beyaz eşyamız yok. Buzdolabı var ama onu da elektrik olmadığı için kullanamıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bize kendi çocuğum yaptı”

Yaşadığı sıkıntıların bir kısmının oğluyla ilgili olduğunu belirten Şerafettin Konuk, “Oğlum kredi çekmiş, o yüzden para alamıyorum. Zor durumdayım. Oğlumun yüzünden bu haldeyiz” dedi. Emekli maaşına elektronik haciz konulduğunu anlatan Konuk, “Emekli maaşımı kullanamıyorum. Oğlum adına 300 bin lira kredi çektim, şimdi hiç gelirim yok. Deli olacağım. Bunu böyle yaparlarsa ben ne yapayım? Hadi başka birisi yapsa ‘Elin adamı’ dersin ama bunu bize kendi çocuğum yaptı” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

(Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Yürek Burkan Hikaye: Yaşlı Çift Yaşam Mücadelesi Veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir