Ankara Kırtasiyecilerinden Zincir Marketlere Sert Tepki

ankara kirtasiyecilerinden zincir marketlere sert tepki OWixaSyg.jpg

Ankara kırtasiyecileri, zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satışına karşı sert tepki gösterdi.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satılmasına karşı sert bir eleştiride bulundu. Küçükarzuman, “Zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması devam ettikçe, her yeni eğitim döneminde ‘aldığımız mallar elimizde kalacak’ kaygısıyla yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi, 9 Eylül tarihinde düzenlenen basın toplantısında, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satışının, sektördeki 22 farklı iş kolunu tehdit ettiğini belirten Küçükarzuman, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kırtasiye ürünlerinin marketlerde satılmaması gerektiğini ifade eden Küçükarzuman, “2018 yılında Meclis Tasarı Komisyonuna bir öneri sunmuştuk. 1500 metrekareden küçük olan zincir marketlerde kitap, kırtasiye malzemesi, sigara ve ekmek satışı yapılmamalıdır. Ancak bu öneriye yönelik bugüne kadar herhangi bir yanıt almadık. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Küçükarzuman, kırtasiyeci esnafının zincir marketlerle adil bir rekabet ortamında bulunamadığını belirterek, “Zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satışı devam ettikçe, her okul açılışında ‘aldığımız mallar elimizde kalacak’ endişesi taşıyoruz. Zincir marketlerin satış yapacağı ürünlere sınırlama getirilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Kırtasiye ürünlerinin kesinlikle marketlerden çıkarılması gerekiyor” diye ekledi.

Ayrıca, yurtdışından gelen ürünlerin yüksek fiyatları konusunda da uyarılarda bulunan Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinde KDV’nin sıfırlanmasını talep etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Kırtasiyecilerinden Zincir Marketlere Sert Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir