Gerede’nin Çocukları, 60 Yıl Sonra İhtiyar Olarak Buluşacak

bulusma 1

Gerede Orman İşletmesi lojmanlarında 60 yıl önce birlikte büyüyen, oynayan ve okula giden eski dostlar, yıllar sonra anlamlı bir buluşma için bir araya geliyor. Gerede Panayırı’nın ikinci gününde, çocukluklarını geçirdikleri lojmanlar bölgesinde toplanacak olan bu “ihtiyar gençler”, geçmişe yolculuk yaparak unutulmaz anılarını tazeleyecek.

Birçoğunun anne ve babası artık hayatta olmasa da, bu değerli buluşmada ailelerini temsilen hayatta kalan tek isim, Gerede’nin 95 yaşındaki sevilen siması Cafer Taşdelen, “namı değer Davulcu Cafer amca” olacak. Taşdelen, dostlarının anne ve babalarını temsilen bu duygusal buluşmaya katılarak, o dönemlerin ruhunu canlandıracak.

saim bilge

Geçmişte yaşanan sayısız unutulmaz anının tekrar hatırlanacağı bu buluşma, hem özlemleri giderecek hem de hatıraları taze tutacak. Yıllar sonra birbirlerine ulaşmak için bir mesajlaşma grubu oluşturan eski dostlar, bu organizasyonla çocukluk hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Bu anlamlı buluşma, sadece dünün çocuklarına değil, bugünün gençlerine ve yarının nesillerine de ilham verecek bir örnek olarak görülüyor. Buluşacaklar arasında yer alan ünlü Karikatürist M. Saim Bilge’de bu anı hazırladığı karikatürü ile ölümsüzleştirdi.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’nin Çocukları, 60 Yıl Sonra İhtiyar Olarak Buluşacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir