Meşhur Safranbolu Simidinde 162’nci Yıla Özel Fiyat

meshur safranbolu simidinde 162nci yila ozel fiyat hMUXqp5q.jpg

Karabük’ün Safranbolu ilçesinin meşhur lezzetlerinden biri olan susamsız ‘Safranbolu Simidi’ bu yıl 162. yılına özel olarak 5 TL’den satışa sunuluyor.

Safranbolu, “Osmanlı’nın parmak izi”, “Açık hava müzesi”, “Kendini koruyan kent”, “En iyi korunan 20 kent” gibi unvanlarıyla biliniyor. Safranbolu’nun meşhurlarından olan özel simit ise162 yıldır lezzetini koruyarak geleneksel yöntemlerle üretiliyor.

Odun ateşinde pişirilen simit, yerli halkın ve ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fırın sahibi Mehmet Koca, 162. yıla özel bir kampanya ile simidin fiyatını 5 TL’ye indirdiklerini belirtti. Koca, bu kampanyanın amacının “vatandaşlarımız, halkımız yesin diye” olduğunu ifade etti.

Mehmet Koca, ‘Safranbolu Simidi’nin üretiminin dördüncü kuşak olarak devam ettiğini vurguladı. Simidin diğer yörelerdeki simitlerden çok farklı olduğunu belirten Koca, “Bunlar makarna gibi sıcak suda bakır kazanlarda haşlanıp, odun ateşinde gördüğünüz gibi odun ateşinde pişer. Biz bu işi 162 yıldan beri devam ettiriyoruz. Bunu sürekli vurguluyorum ama bu yıla özel bir kampanya yaptık.” dedi.

Kampanyanın süresiz olduğunu belirten Koca, “Bizim zaten talepten yana hiçbir sıkıntımız yok. Safranbolu halkına bir jest olsun istedik. Yarı yarıya indirim yaptık. Yaptığımız kampanyamıza bizim buranın lakabıyla ‘Hora Geçü’ dedik.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meşhur Safranbolu Simidinde 162’nci Yıla Özel Fiyat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir