Gerede Panayırı Başlıyor, Bu Sene Yeni Kararlar Ne Oldu

gerede panayırı111

Türkiye’nin en büyük 5 panayırından biri olan Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırı, 2024 yılı ilk etabı 13-14-15 Eylül 2024, ikinci etabı 27-28-29 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak. Panayır, her yıl olduğu gibi bu senede binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Bolu’nun Gerede ilçesinde her yıl düzenlenen ve köklü geçmişiyle tanınan Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırı, bu yıl da heyecanla bekleniyor.

Panayır alanında bulunan lunapark ve satış dükkânlarının kurulumu tamamlandı. Asırlık bir geçmişe sahip olan Gerede Panayırı, ülkemizin dört bir yanından alıcı ve satıcıları bir araya getirerek uygun fiyatlarla alışveriş fırsatları sunuyor.

Panayır; meşhur kızarmış kaz, şak şak helvası ve köfter gibi geleneksel lezzetleriyle de biliniyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da zengin çeşitleri ve renkli atmosferiyle katılımcıları ağırlayacak olan panayır, şimdiden büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Kaz’ın Canlı Olarak Satışı Yasaklandı

Geleneksel Gerede Panayırının en önemli simgelerinden biri olan kızarmış kazına ise farklı bir uygulama getirildi.

Merak edilen konuyla ilgili Gerede Belediyesi’nin açıklaması şöyle: “Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda; panayır alanımızda tavuk, kaz, civciv ve her türlü kanatlı hayvanın “canlı olarak” satışı yasaktır. Söz konusu kanatlı hayvanların “kesilmiş” olarak satılması ise serbesttir.”

Bu kararla birlikte, Gerede Panayırına katılacak olan ziyaretçiler canlı kaz satışı ile karşılaşmayacak ancak kesilmiş kaz alabilecekler.

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede Panayırı Başlıyor, Bu Sene Yeni Kararlar Ne Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir