Düzce’de Beklenen Projede Sona Gelindi

duzcede beklenen projede sona gelindi BjaTUxPa.jpg

Düzce’nin güneyinden geçen Asar Deresi’nde taşkınların önlenmesi amacıyla başlatılan projede, yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki taşkın duvarının yapımı tamamlandı.

Düzce Valiliği koordinasyonunda Devlet Su İşleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Merkez Asar Suyu Deresi Yukarı Havza Tedbirleri çerçevesinde toplamda bin 950 metre taşkın koruma duvarı inşa edildi. Bununla birlikte, taşkın duvarlarının şehir içinden geçen kısımlarında 5 bin 500 metre ferforje korkuluk da tamamlandı. Taban kaplama pere imalatı ve kazı işleri ise devam ediyor.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çay, Aziziye ve Mergiç mahallelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, DSİ Düzce Şube Müdürü Deniz Yıldız ile diğer yetkililerden bilgi aldı.

Düzce’de daha önce yaşanan sel afetlerinden elde edilen tecrübeler doğrultusunda, Valilik, İl Özel İdaresi, Belediye, DSİ ve diğer paydaşlarla birlikte taşkınların yaşanmaması için gerekli tüm imkanlar seferber ediliyor.

Vali Aslan, “Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Tüm amacımız, çalışmamız, gayretimiz, şehrimizdeki yağışlarda vatandaşımızın herhangi bir zarara uğramaması için her türlü tedbiri en seri geliştirmek üzerine devam etmektedir” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’de Beklenen Projede Sona Gelindi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir