Kastamonu’da Bebeğini Çöpe Bırakan Anne Tahliyesini İstedi

kastamonuda bebegini cope birakan anne tahliyesini istedi KRWlyGMD.jpg

Kastamonu’da, hamileliğini ailesinden saklayarak tuvalette doğurduğu bebeği çöp konteynerinin yanına bırakan anne, suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti. Mahkeme, annenin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak’ta meydana geldi. Vatandaşlar, çöp konteynerinin yanında poşete sarılı bir erkek bebek buldu. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yeni doğan bebek, hayata döndürüldü.

Yapılan araştırmalar sonucunda, bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu tespit edildi ve doğumunu ailesinden gizleyerek tuvalette gerçekleştirdiği belirlendi. Cansu Ç., olayın ardından tutuklanırken, bebek ise tedavi için Ankara’ya sevk edilerek sağlığına kavuştu.

Tahliye Talebi Reddedildi

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla yargılanan Cansu Ç. (18), duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Cansu Ç., “Kaçma şüphem yok, delilleri karartma gibi bir durumum da yok. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Savcısı, annenin tutukluluğunun devam etmesini talep ederek bebeğin organ veya duyularında kalıcı bir hasar olup olmadığına ilişkin kesin bir rapor alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Cansu Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek, bebeğin durumuyla ilgili rapor beklenmesi nedeniyle duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da Bebeğini Çöpe Bırakan Anne Tahliyesini İstedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir