2025 Hac Kayıtları Yenileme Süreci Başladı: Bunu Yapmayan Kurada Olmayacak

2025 hac kayitlari yenileme sureci basladi bunu yapmayan kurada olmayacak XAHvCOvq.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2025 haccı için 1,5 milyon kişinin kaydını yenilediğini açıkladı. 5 Ağustos’ta başlayan yenileme süreci 16 Eylül’de sona erecek. Kayıtlarını e-Devlet üzerinden yenilemeyenlerin 2025 haccı için çekilecek olan kurada isimleri yer almayacak.

Haber ajansı muhabirine konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hac ve umreyle ilgili tüm kararların Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından alındığını belirtti. 27 Mart’ta düzenlenen toplantıda 2025 yılı için hac ön kayıtlarının alınmasına karar verildiğini hatırlatan Bircan, Kovid-19 salgını ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl otomatik kayıt yenileme yapılmadığını vurguladı. Daha önce hac kaydı olan kişilerin, e-Devlet üzerinden kayıtlarını bizzat yenilemesi gerektiğini ifade etti.

İlk Defa Hacca Başvuranlar İçin Kayıt Ücreti 750 Lira

Bircan, hacca ilk defa başvuranların anlaşmalı bankalara 750 lira ön kayıt ücreti yatırdıktan sonra e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerektiğini belirtti. Kayıt işlemlerinin detayları e-Devlet’teki “hac işlemleri” bölümünde anlatılıyor. Hacı adayları buradan iletişim bilgilerini güncelleyerek konaklama tercihlerini yapabiliyor.

Son Kayıt Tarihi

Hem ilk defa hacca başvuranlar hem de önceki kaydı olanların, başvurularını 16 Eylül’e kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Bu tarihe kadar kayıtlarını yenilemeyenler, 2025 haccı için yapılacak kurada yer alamayacak.

Kayıt Yenilemede Ücret Alınacak Mı?

Bircan, hac kaydı yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacağını ve hacı adaylarının katsayılarının değişmeyeceğini vurguladı.

Bircan, “İlk defa kayıt yaptıranların sayısı şu an itibarıyla 100 bin civarında. Daha önce kaydı olup da kaydını güncelleyenlerin sayısı ise 1,5 milyonu buldu.” dedi.

Vatandaşlara SMS Yoluyla Hatırlatma Yapılıyor

Kayıt süresi boyunca vatandaşların il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla bilgilendirildiğini belirten Bircan, SMS ile de hatırlatma mesajları gönderdiklerini söyledi.

(Anadolu Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2025 Hac Kayıtları Yenileme Süreci Başladı: Bunu Yapmayan Kurada Olmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir