Zonguldak’ta Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlike

zonguldakta ogrencileri bekleyen buyuk tehlike ABZ8NJLR.jpg

Zonguldak’ta öğrencilerin okula ulaşabilmek için kullandığı güzergah, tamamlanmayan alt yapı çalışmaları ve kırık merdivenler nedeniyle tehlikeli hale geldi. Bahçelievler Mahallesi Rasat Sokak üzerindeki durum, öğrencilerin korku dolu anlar yaşamasına sebep oluyor.

Zonguldak’ta bir süre önce Bahçelievler İlkokulu’nun yakınında yaklaşık iki metre yüksekliğindeki duvarın bulunduğu alanda başlayan alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadı. Aynı güzergah üzerindeki yol da kazılarak çalışmalara tabi tutuldu. Bu süreçte 2024-2025 eğitim öğretim yılı da başladı.

Öğrenciler, Zonguldak Belediyesi’nin geçici koruma için bıraktığı bariyerin yakınından geçerken büyük bir korku yaşıyor. Kırık merdivenlerden zorlukla geçerek okula ulaşmayı başaran öğrencilerin durumu, velilerin tepkisini çekti.

Altyapı çalışmalarının yarım bırakılmasına ve geçici bariyer konulmasına karşı olan veliler, “Burada bir öğrencinin canının yanması mı gerekiyor? Kazılan yol sebebiyle zaten trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bir de üstüne çocukların servisten inip, yanlarında servis görevlileri olsa bile kullandıkları güzergah adeta zorlu parkur gibi korkutuyor. Servis görevlisi ne yapsın? En güvenli şekilde çocukları okula ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Küçük bir alanın günlerce bu halde kalması doğru mu? Burası okula giden yol. Öğrenci olsun olmasın, okula giden gitmeyen olsun herkes bu yolu, merdivenleri kullanıyor. Bir an önce burada düzenleme çalışması yapılmalı, merdivenler iyileştirilmeli. Çocuklar sağlıklı bir şekilde okuluna varabilmeli” diye ifade ettiler.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta Öğrencileri Bekleyen Büyük Tehlike

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir