Bolu’daki Yaban Hayatı Gözlemlenecek

Yaban Hayatı Gözlemcisi Bolu'ya Geliyor

Veteriner hekim ve yaban hayatı gözlemcisi Doğanay Vural, Antalya’da caretta caretta, boz ayı ve yaban domuzu gibi türleri belgelediği belgeselini yayınladı. Vural’ın sıradaki durağı Bolu olacak.

Veteriner hekim ve yaban hayatı gözlemcisi Doğanay Vural, Antalya’da yaban hayatını gözlemlediği belgeselini YouTube kanalında izleyiciyle buluşturdu.

Caretta caretta, boz ayı, vaşak ve yaban domuzu gibi türleri kayıt altına alan Vural, Antalya’nın zengin yaban hayatına dikkat çekti.

Vural, Antalya’nın sadece turizm merkezi olmadığını, aynı zamanda birçok farklı ekosistemi barındıran özel bir yer olduğunu ifade etti.

“Özel bir yer”

Vural, belgeseline dair yaptığı açıklamada, “Türkiye’de doğayı, yaban hayatını araştırarak bunlarla ilgili proje yapıyorum. Aynı zamanda veteriner hekimliğinde de bir tez yazıyorum. ‘Boz ayalarının göç yollarının test edilmesi ve yaşam alanlarının belirlenmesi’ hakkında. ‘Türkiye’de 81 il yaban hayatı’ projesi kapsamında Antalya’ya yolculuk ettik ve Antalya’nın yaban hayatını belgesel yaptık. Herkes Antalya’yı daha çok denize girmek, seyahat etmek, tatil yapmak olarak gözlerinde canlandırıyor ama benim için Antalya çok farklı. Toros Dağları’nın zirvesinden aşağıda deniz seviyesindeki canlılara kadar birbirinden farklı ekosistemleri barındıran gerçekten özel bir yer” dedi.

Sıradaki Durak Bolu

Doğanay Vural’ın Türkiye genelindeki “81 İl Yaban Hayatı” projesi kapsamında sıradaki durağının ise Bolu olduğunu belirtti. Bolu’nun doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatı, Vural’ın gözlem ve belgesel projelerinde bir sonraki hedef olarak yer alacak.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’daki Yaban Hayatı Gözlemlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir