Mikro İhracat’ta Yeni Düzenleme

Mikro ihracat yapmak isteyenler için yeni fırsatlar kapıda! Ticaret Bakanlığı’nın sunduğu düzenlemelerle bu süreç artık daha kolay ve erişilebilir.

Ticaret Bakanlığı, mikro ihracat yapmak isteyenlere yönelik bir dizi kolaylaştırıcı düzenleme gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ilk kez mikro ihracat yapmak isteyen kişilerin, operatör hızlı kargo firması veya posta idaresi aracılığıyla adlarına ilk defa Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi (BGB) düzenlenmesi sırasında gümrük idaresine başvurmalarına gerek kalmadan işlemlerini gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan düzenleme ile BGB kapsamındaki ilk gümrük işleminde gönderici hanesinde beyan edilen T.C. Kimlik Numarası/ Vergi Kimlik Numarası üzerinden işlemin otomatik bir şekilde yapılabilmesi sağlanmıştır” ifadesine yer verildi.

Düzenlemenin, mikro ihracatın tabana yayılmasını sağlamak ve ilk kez mikro ihracat yapmak isteyen genç ve kadın girişimciler ile KOBİ’lerin gümrük süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildiği vurgulandı. Bu kapsamda, gümrük idaresine doğrudan başvuru gerekliliğinin ortadan kalktığı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, ihracata dayalı büyüme modelini desteklemeye devam ederken, ihracatçıların işlemlerini kolaylaştırarak yanlarında olmayı sürdüreceklerini açıkladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mikro İhracat’ta Yeni Düzenleme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir