Bilecik’te Bilim Şenliği Düzenlendi

Bilecik’te düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Işığında Bilim Şenliği’, bilimsel projeler ve yenilikçi fikirlerin sergilendiği önemli bir etkinlik oldu.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Işığında Bilecik Bilim Şenliği”ne katıldı. Şenlik, Bilecik Öğretmenevinin bahçesinde gerçekleştirildi ve 24 atölye, 30 etkinlik, 4 seminer ile bir yarışmaya ev sahipliği yaptı.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon (BİL-EN) Programı kapsamında gerçekleştirilen bu organizasyonun önemine değindi. 700 başvurudan kabul edilen 50 proje arasından en iyi 3’üncü proje olarak seçilen şenliğin, Cumhurbaşkanlığınca belirlenen “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla kurgulandığını vurguladı.

Aygöl, “Şehrimizde yaklaşık bir yıldır uygulanan BİL-EN Programı’nın temel amacı; öğrencilerimizi akademik başarı hedeflerinin yanı sıra teknolojiyi doğru kullanan, milli ve manevi değerlere sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kendini geliştiren niteliğe kavuşturmaktır. Dolayısıyla şenliğimizle BİL-EN Programı’mızın hedeflerine uygun faaliyet gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz.” dedi.

12 Eylül’de başlayan organizasyon, bugün sona erecek.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik’te Bilim Şenliği Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir