İŞKUR Bu Yıl 1 Milyon Kişiyi İstihdama Kazandırdı

iskur bu yil 1 milyon kisiyi istihdama kazandirdi ysGhKHlz.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR’un 2024 yılı itibarıyla işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısının 1 milyonu geçtiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR’un iş gücü piyasası dinamiklerini anlama ve işverenlerin taleplerini doğrudan gözlemleme konusundaki stratejik misyonunun önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “İŞKUR, iş gücü piyasasının dinamiklerini anlamada ve işverenlerin taleplerini doğrudan sahada gözlemlemede stratejik bir misyon üstlenmektedir.” dedi. Bu amaçla, bakanlık olarak büyük ölçekli saha araştırmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Işıkhan, her yıl yaklaşık 86 bin iş yerini ziyaret ederek iş gücü piyasası araştırmaları yaptıklarını ifade etti. Bu araştırmaların, işverenlerin eleman ihtiyaçlarını ve talep ettikleri becerileri derinlemesine incelemeye imkan sağladığını vurguladı. “Bu çalışmalar, yalnızca işverenlerin mevcut taleplerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe dönük stratejilerimizi şekillendirmemize de imkan sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, son dönemdeki istihdam verilerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, “TÜİK verilerine göre, 2024’ün ikinci çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak, 32 milyon 661 bine ulaştı. Bu da istihdam oranımızın 1,3 puanlık artışla yüzde 49,6’ya yükseldiğini gösteriyor.” dedi. Ayrıca, işsizlik sayısının aynı dönemde 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bine düştüğünü ve işsizlik oranının yüzde 8,8 seviyesine gerilediğini belirtti. “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın sunumuyla 2025-2027 Orta Vadeli Programını (OVP) açıkladık. Buna göre, önümüzdeki dönemde hedefimiz işsizlik oranını tek hanede tutmak.” diye ekledi.

IŞKUR verileri de benzer bir başarı hikayesini ortaya koyuyor. Işıkhan, “2023 yılının ocak-ağustos döneminde 786 bin 501 kişinin işe yerleşmesine aracılık edilirken, bu rakam 2024’ün aynı döneminde yüzde 20,5 artışla 947 bin 388 kişiye yükseldi. Eylül ayı itibarıyla ise işe yerleşmesine aracılık ettiğimiz kişi sayısı 1 milyonu geçmiş olup, bu rakam her geçen gün artmaya devam etmektedir.” şeklinde bilgi verdi. İŞKUR’un iş gücü piyasasındaki etkin rolünü vurgulayan Işıkhan, “İş gücünün niteliğini artırmaya yönelik işbirliği projelerimizle daha fazla kişinin istihdamına aracılık etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İŞKUR Bu Yıl 1 Milyon Kişiyi İstihdama Kazandırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir