Düzce’de ORKUT Timlerinin Eğitimi Tamamlandı

duzcede orkut timlerinin egitimi tamamlandi fRTPAF3Y.jpg

Düzce’de ORKUT timlerinin modern eğitim programı başarıyla tamamlandı. Katılımcılar, ileri seviye taktik ve strateji becerileri kazanarak operasyonel yetkinliklerini artırdı. Eğitim, uzmanlar tarafından yönetildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve orman yangınlarına müdahale ile arama kurtarma operasyonlarını gerçekleştirme yeteneğine sahip olması hedeflenen ORKUT (Orman Kurtarma Timi) timlerinin eğitimleri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğiyle Düzce’de sona erdi.

Düzce, Gölyaka, Akçakoca ve Yığılca Orman İşletme Müdürlükleri personellerinden oluşturulan ORKUT ekipleri, Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında ve AFAD Eğitim Parkurunda eğitime tabi tutuldu.

Düzce Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, eğitim alan personele arama ve kurtarma çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Eğitimlerin ardından saha çalışmalarına geçildi. ORKUT timlerinin, ülke genelinde meydana gelebilecek orman yangınları başta olmak üzere, deprem, sel gibi afetlerde yardım, arama ve kurtarma konularında görev yapmaları amaçlanıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’de ORKUT Timlerinin Eğitimi Tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir