Eskişehir’de Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu Açıldı

eskisehirde haci hatice ongurlar ortaokulu acildi 3ntTcG4s.jpg

Eskişehir Valiliği ve iş insanı Avni Ongurlar’ın iş birliğiyle, Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi’nde inşa edilen Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

İş insanı Avni Ongurlar tarafından annesi merhum emekli öğretmen Hacı Hatice Ongurlar anısına yaptırılan 32 derslikli okulun açılışı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Eğitimde Hayırsever Katkısı

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerin eğitime yaptığı yatırımların önemine değinerek, “Devletimizin yatırımlarının yanı sıra hayırseverlerimizin katkılarıyla Eskişehir eğitimde daha iyi bir noktaya taşınmıştır. Eğitim cehaletten, geri kalmışlıktan, bilimsel ve kültürel esaretten kurtuluş demektir. Ongurlar ailesinin sunduğu katkı bir bakıma çocuklarımızın kurtuluşuna destek olacaktır.” dedi.

Eğitime Yapılan Yatırımlar

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ise, çocukların zihin ve duygu dünyalarını geliştirecek eğitim kurumlarının topluma yapılmış en kıymetli yatırım olduğunu belirtti. Gürcan, “Bizim 23 yıllık iktidarımızda eğitim alanında attığımız adımlar sadece bir hükümet politikası değil, bir milletin geleceğine sahip çıkma hamlesidir. Eskişehir’imize 23 yılda 202 okul, 3 bin 209 derslik kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “Eskişehirli olup şehrine böyle değerli bir eser kazandırmak herkese nasip olmaz, Allah bunu Avni Ongurlar’a nasip etti. Buranın sadece bir bina değil, gençlerimizi çağdaş geleceğe hazırlayacak çok önemli bir eğitim yuvası olmasını diliyorum.” diyerek açılışta yer aldı.

Törende Vali Aksoy, Avni Ongurlar’a bir hediye takdim etti. Program, Eskişehir Müftüsü Muharrem Gül’ün duası ve kurdele kesimiyle sona erdi. Açılışa, milletvekilleri, belediye başkanları ve Ongurlar ailesi katıldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’de Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir