Türkiye’de Demir Yolu Ulaşımı 8 Ayda 177 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

turkiyede demir yolu ulasimi 8 ayda 177 milyon yolcuya hizmet verdi epWQ3pkg.jpg

Türkiye’deki demir yolu ulaşımları, 2024’ün ilk 8 ayında 177 milyon yolcuya hizmet vererek önemli bir başarıya imza attı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde kent içi raylı sistemler, yüksek hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenlerin yılın ilk 8 ayında toplamda 177 milyon yolcuya hizmet verdiğini açıkladı. Uraloğlu, bu dönemde demir yolu taşımacılığının Türkiye nüfusunun iki katı kadar yolcu taşıdığını belirtti.

Marmaray’da Yolcu Sayısı Rekor Kırıyor

İstanbul’un ulaşım yükünü hafifleten Marmaray, ocak-ağustos ayları arasında 143 milyon 692 bin 146 yolcuya hizmet verdi. Marmaray, sadece ağustos ayında 16 milyon 679 bin 354 kişiyi taşıyarak önemli bir başarıya imza attı. Bunun yanı sıra, İstanbul’daki Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Halkalı-Bahçeşehir Hattı da bu dönemde 1 milyon 896 bin 219 yolcuya hizmet sağladı.

Başkentray, Başkent Trafiğini Rahatlatıyor

Başkentray, Ankara’nın doğu ve batısını birbirine bağlayan önemli bir ulaşım aracı olarak hizmet veriyor. Ağustos ayında 1 milyon 650 bin 34 yolcunun tercih ettiği Başkentray, yılın ilk 8 ayında toplamda 15 milyon 456 bin 609 yolcu taşıdı.

Yüksek Hızlı Tren ve Diğer Hatlarda Artan İlgi

Demir yolu ulaşımına olan talebin her geçen gün arttığını belirten Uraloğlu, özellikle YHT, bölgesel ve ana hat trenlerine olan ilginin zirve yaptığını ifade etti. 2024 yılının 8 aylık döneminde ana hat ve bölgesel trenlerle 7 milyon 701 bin 36 kişi yolculuk ederken, YHT ile 8 milyon 296 bin 248 kişi seyahat etti.

Uraloğlu, “Demir yolu ulaşımının güvenli, hızlı ve konforlu olması yolcular tarafından tercih sebebi. YHT hatlarımızda, ana hat ve bölgesel tren seferlerimizde vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak adına çalışmalara devam ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Demir yolu ulaşımındaki bu gelişmeler sürdürülebilir ulaşım ve çevre dostu taşımacılık hedeflerine de katkı sağlıyor. Demir yoluna olan rağbeti artırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Demir Yolu Ulaşımı 8 Ayda 177 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir