Karabük’te Gürültü Kirliliğine Karşı Yenilikçi Proje

karabukte gurultu kirliligine karsi yenilikci proje Rglat6XW.jpg

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Teknokent) geliştirilen yeni bir projeyle, Karabük’ün gürültü haritası çıkarılacak ve gürültü kirliliğini engellemek amacıyla ‘gürültü panelleri’ üretilecek.

Yeşilyurt Demir Çelik tarafından hazırlanan proje, şehirde çevrim içi gürültü ölçümleri yaparak vatandaşlara hizmet vermeyi amaçlıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Sakin Şehirler Ağı’na (Cittaslow) katılan Safranbolu ilçesine de fayda sağlaması hedeflenen proje, kirliliği engellemek için yenilikçi çözümler sunuyor.

Projeyi yürüten Doç. Dr. Nihat Yılmaz, sanayi-üniversite iş birliğine önem verildiğini ve teknokentin bu doğrultuda geliştirildiğini belirtti. Yılmaz, “UNESCO Dünya Mirası kentimiz Safranbolu’ya destek vermek istiyoruz” diyerek, sessiz şehir modeline katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Yılmaz, projenin 2 yıl süreceğini ve gürültü panellerinin ölçümler sonucu belirlenen kaynakların bulunduğu alanlara yerleştirileceğini söyledi. “Vatandaşlar otel seçerken gürültü ölçümlerine bakabilecek” diyen Yılmaz, gürültüsüz bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Projenin bütçesi yaklaşık 500 bin lira olarak belirlenirken, çevre kirliliğine karşı alınacak önlemlerle insan sağlığına katkı sağlanması amaçlanıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük’te Gürültü Kirliliğine Karşı Yenilikçi Proje

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir