Ankara’nın Mamak ilçesindeki Altıağaç Mahallesi, sayıları her geçen gün artan sahipsiz köpeklerin yarattığı sorunlarla karşı karşıya. Mahalle sakinleri, bu köpeklerin saldırgan davranışlar sergilediklerini ve özellikle çocuklara tehdit oluşturduğunu dile getiriyor.
Mahallede yaşayan İdris Yavuz, durumu yetkililere ilettiklerini ancak sorunun hala devam ettiğini belirtiyor. “Çocuklarımızı ne işe gönderebiliyoruz, ne de başka bir şeye. Durumu belediyeye ilettik, müdahale ediyorlar ama köpekler yine çoğalıyor. Sürekli yavruluyorlar. Özellikle bir araya geldiklerinde insanlara saldırıyorlar. Özellikle küçük çocuklara saldırıyorlar.” diyen Yavuz, yaşadığı endişeyi dile getiriyor.
Yavuz, mahalledeki köpeklerin sayısının artmasındaki bir diğer sebebin de bazı kişilerin onlara yemek vermesi olduğunu ifade ediyor: “Her akşam kovalamaca yaşıyorum. Tedirgin oluyoruz, korkuyoruz. Talebimiz, büyüklerimizden bu köpekleri toplayıp barınaklara yerleştirmesi.”
Mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce çözülmesini ve çocukların güvenliğinin sağlanmasını talep ediyor.
(Haber Merkezi)
ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye’de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!
sokak köpekleri tarafından ısırılan tüm vatandaşlarımız, öncelikle geçmiş olsun. tavsiyem iyi bir avukat tutmanız ve anayasada yer alan “idari hizmet kusuru” kanuna dayanarak belediye ve valilik hakkında yüklü bir tazminat davası (500.000 EURO tazminat alan mağdurlarımız var) açmanızdır. bu sizin kanuni hakkınızdır. alacağınız tazminatla zengin bile olabilirsiniz.
öncelikle, sokak köpekleri tarafından ısırılan ve zarara uğratılan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. tavsiyem iyi bir avukat tutmanız ve anayasada yer alan “idari hizmet kusuru” kanuna dayanarak belediye ve valilik hakkında yüklü bir tazminat davası (500.000 EURO tazminat alan mağdurlarımız var) açmanızdır. bu sizin kanuni hakkınızdır ve alacağınız tazminatla zengin bile olabilirsiniz.
DEVLETİN VE HÜKÜMETİN, YILLARDIR BU “SOKAK KÖPEKLERİNİ” SOKAKLARDAN TOPLAMAMASI GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ…!!?? HALKINDAN BU KADAR UZAKTA VE HALKIN SORUNLARINA BU DERECE KULAKLARI TIKALI DEVLET OLMAZ, OLAMAZ…!!! TÜM TÜRKİYE’DE SOKAK KÖPEKLERİ İNSANLARI ISIRIYOR, ÇOÇUKLARI PARÇALIYOR, ÖLÜMLERİNE SEBEB OLUYOR, TÜM SOKAKLARI HAYVAN PİSLİKLERİ İLE DOLDURUYOR, KUDUZA NEDEN OLUYOR, İNSANLARI GECELERİ UYKULARINDAN UYANDIRIYOR AMA DEVLET BİR TÜRLÜ BU SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAK İSTEMİYOR.. NİÇİN ACABA? BİR-KAÇ KİŞİ, BİR-KAÇ DEVLET ADAMI MAMA LOBİLERİNDEN PALAZLANSIN DİYE, 85 MİLYON TÜRK İNSANI HER GÜN BU SOKAK KÖPEKLERİ İLE CEBELLEŞİP DURUYOR, YARALANIYOR VE ÖLÜYOR..!! NİÇİN ACABA? YERİ GELİNCE ATATÜRKÇÜYÜZ DİYENLER, ATATÜRK’ÜN SOKAK KÖPEKLERİ İLE İLGİLİ KARARNAMESİNİ AÇSIN OKUSUNLAR… YERİ GELİNCE AVRUPA BİRLİĞİ HEDEFİMİZ DİYENLER, AVRUPA’DA SÜRÜ HALİNDE GEZEN SOKAK KÖPEKLERİNİN HAYAL BİLE EDİLEMEYECEĞİNİ BİLSİNLER.. VİCDAN BUNU GEREKTİRİR… TABİİ YETKİLİLERDE VE DEVLET ADAMLARINDA VİCDAN VARSA…,,,
(Bir Soru?) Sokağınız da 1 tane İNSAN olsa .Yıllar boyunca HERGUN bir öğün yemek ve su verip başını okşayıp ilgilenir misiniz? Bu soruya Türkiye’de kendini ” hayvansever” olarak nitelendirenlerin verdiği cevap % 89 HAYIR olmuş.. sokakta hayvan beslemek ile insan olunmuyor.bu şaklabanlık çok sıktı.BASIBOS SOKAK HAYVANLARI DERHAL TOPLANMALI..çocuklar ve yaşlılar ölmesin…
Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye’de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye’deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayınlanan kuduz haritasına göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkeler arasında bulunuyor. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı.