Geredeli Bakan Yardımcısı, Türkiye’yi Temsilen Katıldı

Geredeli Bakan Yardımcısı, Türkiye'yi Temsilen Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Geredeli hemşehrimiz Ahmet Berat Çonkar, Kırgızistan’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı 4. Enerji Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil etti.

Aslen Bolu Geredeli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 4. Enerji Bakanları Toplantısı’na Türkiye’yi temsilen katıldı. Çonkar, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, toplantının verimli geçtiğini ve Türk dünyasının enerji alanındaki işbirliklerinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti.

Çonkar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bişkek’te Türk Devletleri Teşkilatı’nın 4. Enerji Bakanları Toplantısı’na ülkemizi temsilen katıldık. Türk Dünyası’nın enerji ve tabii kaynaklar sahalarında her geçen gün artan işbirliğine şahit olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Verimli ve yararlı bir toplantı oldu.”

Geredeli Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar Toplantı 1
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Azerbaycan heyetiyle

Toplantı vesilesiyle Kırgızistan ve Azerbaycan Enerji Bakanları ile ülkeler arasındaki hızla gelişen işbirliği projelerini ele aldıklarını belirten Çonkar, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan Enerji Bakan Yardımcıları ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Geredeli Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar Toplantı 2
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar, Kırgızistan heyetiyle

Çonkar, “Ata yurdumuzla ve Türk halkları ile olan bağlarımız, hayata geçirdiğimiz her yeni proje ile daha da güçleniyor. Türk Devletleri Teşkilatı, bölgesel ve küresel denklemlerde giderek önemini artırıyor ve kritik bir oyuncuya dönüşüyor.” ifadeleriyle Türk devletleri arasındaki işbirliğinin küresel ölçekte artan önemine dikkat çekti.

(Murat Kalaycı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geredeli Bakan Yardımcısı, Türkiye’yi Temsilen Katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir