Bolu’da, Diş ve Çene Bozuklukları Gideriliyor

AA 20240917 35661691 35661689 BOLUDAKI KLINIK DIS VE CENE BOZUKLUKLARI TEDAVISINDE BOLGENIN HIZMETINDE 1

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, diş ve çene bozuklukları tedavisinde Batı Karadeniz’in en geniş kapsamlı hizmetini sunarak bölge halkına destek oluyor.

12 yıl önce kurulan klinik, 33 ünite ve 28 hekimle sadece Bolu değil, aynı zamanda İstanbul, Ankara, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sakarya ve Kocaeli gibi çevre illerden gelen hastalara da tedavi imkanı sağlıyor.

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Bulut, ortodonti kliniğinin kapsamlı tedavi süreçleri sunduğunu belirterek, “Çene genişletmeleri, alt ve üst çene sorunlarının düzeltilmesi, tel tedavileri ve çene ameliyatları gibi işlemler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca doğuştan gelen dudak ve damak yarıkları da klinikte tedavi ediliyor,” dedi.

Dr. Bulut, ortodontik muayenelerin kalıcı dişlerin çıkmaya başlamasıyla, yani 6-7 yaşlarında yapılması gerektiğini vurguladı. Çocukların bu yaşlarda düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirten Bulut, “Erken yaşta yapılan kontroller, kemik büyümesinin hızlı olduğu dönemlerde çene bozukluklarının ameliyatsız düzeltilmesini sağlar. 7 yaşından itibaren her 6 ayda bir fakültemize gelinmesi, ileride gereksiz ameliyatların önüne geçer,” dedi.

Dr. Bulut ayrıca, kız çocuklarında 10-11, erkek çocuklarında ise 13-14 yaşlarında çene bozukluklarının kemik büyümesini yönlendirerek düzeltilebileceğini söyledi. Geç kalınan vakalarda ise cerrahi müdahale gerekebileceğini belirtti.

Ortodonti kliniğinin Avrupa standartlarında hizmet sunduğunu vurgulayan Dr. Bulut, “Kliniğimizde hem asistanlarımız hem de öğrencilerimiz en üst düzeyde eğitim alırken, halkımıza da en kaliteli sağlık hizmetini sunuyoruz,” diyerek kliniğin Türkiye çapında örnek bir hizmet sunduğunu ifade etti.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da, Diş ve Çene Bozuklukları Gideriliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir