İzmit’te Dededen Kalma Köfte Ocağında 64 Yıldır Hizmet Veriyor

izmitte dededen kalma kofte ocaginda 64 yildir hizmet veriyor 3YHEQYDN.jpg

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir köfte ocağı, tam 64 yıldır hizmet veriyor. 71 yaşındaki İlhan Haftacı, dededen kalma bu ocakta ilk günkü heyecanıyla her gün tezgah başına geçiyor.

1953 doğumlu İlhan Haftacı, İzmit’teki iş yerinin üstünde büyüdü ve babasına yardım etmek amacıyla 7 yaşında köfte ocağının başına geçti. Askerlik döneminde bir süre dükkanından ayrı kalan Haftacı, vatani görevini tamamladıktan sonra işini devraldı.

İlhan Haftacı, dedesinin 1938 yılında kurduğu işletmeyi bugün dördüncü kuşak olarak oğlu İlcan ile birlikte devam ettiriyor. Yıllardır aynı lezzetle köfte sunan Haftacı, işine olan sevgisi ve müşterilerine verdiği değerle takdir topluyor. 2023 yılında “Yılın Ahisi” ödülüne layık görülen Haftacı, bu onuru da işine olan bağlılığına borçlu olduğunu belirtiyor.

Haftacı, “Önce insanları memnun edeceksin. Hiçbir zaman ‘Çok kazanayım.’ derdinde olmadık. Ne kadar zorluk çekersek de müşterinin menfaatini düşünmek zorundayız.” diyerek iş felsefesini özetliyor. Dedesinden bu yana köftelerin lezzetinin hiç değişmediğini vurgulayan Haftacı, “Müşteri 20 yıl sonra da gelse köftenin lezzeti aynı. Bunu müşterilerin kendisi söylüyor. ’20 yıl evvel geldim yedim, aynı lezzet aynı şekilde devam ediyor.’ diyor.” ifadelerini kullanıyor.

Mesleğe 7 yaşında başlayan Haftacı, çocukluk anılarını da unutmadı. “Tezgah benden büyük, ben dünyada yokken yapılmış. Kendimi bildim bileli de bunun karşısındayım,” diyen Haftacı, köfte çevirmek için sandalyeyi çekip diz kırdığını, zamanla tezgahın başından ayrılmadığını aktarıyor. “O zevk, o sevgi olmasa zaten gelip çalışmazsın, yapamazsın. Sevgi olmadan bir şey olmuyor. İnsanları seviyoruz, hizmet etmek mutluluk veriyor bize,” diyerek mesleğinin keyfini paylaşıyor.

Yıllar içinde dükkanına gelen bazı müşterilerin dededen toruna üç, dört kuşaktır köfte yediğini ifade eden Haftacı, bu geleneksel bağın kendisini mutlu ettiğini belirtiyor. Oğlu ile birlikte bu geleneği sürdürmeye devam edeceklerini umut ediyor.

(Anadolu Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmit’te Dededen Kalma Köfte Ocağında 64 Yıldır Hizmet Veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir