Dünyanın En Büyüğü Ankara’ya Yapılıyor

dunyanin en buyugu ankaraya yapiliyor aNMqcg3s.jpg

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan yeni Ankara Adalet Sarayı’nın temellerinin 19 Eylül Perşembe günü atılacağını duyurdu. Bakan Tunç, yeni adalet sarayının, dünyanın en büyük adalet sarayı olacağını belirtti.

Projesi ve zemin çalışmaları tamamlanan Ankara Adalet Sarayı için düzenlenecek temel atma töreninin, Ankara’daki yargı hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ankara’daki yargı hizmetleri şu anda 6 ayrı binada sürdürülüyor. Yenimahalle’de inşa edilecek adalet sarayımızla yargı hizmetlerimiz daha kaliteli ve etkin bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, yeni Ankara Adalet Sarayı’nın 745 bin 900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacağını belirtti. Yüksek katlı bloklar yerine yatay mimariyle inşa edileceğini ifade eden Tunç, doğal havalandırma ve aydınlatmadan üst düzeyde faydalanılacağını da sözlerine ekledi.

“Çatılarda tasarlanan güneş panelleri ile yenilenebilir enerjiyi kullanacak yeni adalet sarayımız yeşil bina olarak tasarlanmıştır.” diyen Tunç, modern teknoloji ve çevre dostu uygulamalarla donatılacak bu yeni yapının, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını vurguladı.

Yeni Ankara Adalet Sarayı’nda 1382 hakim ve Cumhuriyet savcısı odası, 588 duruşma salonu, 4 bin 180 araçlık otopark ve 610 kişilik konferans salonu yer alacak. Temel atma törenine Adalet Bakanı Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılması bekleniyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın En Büyüğü Ankara’ya Yapılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir