Ankara’nın Sanayicileri, Bakan Kurum’u Ağırladı

ankaranin sanayicileri bakan kurumu agirladi FUymvSQC.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyaret ederek sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.

evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 60 yıllık köklü geçmişe sahip ve yaklaşık 10 bin üyesi bulunan ASO’yu ziyaret etti. ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankaralı sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sanayicilerin sorunları ve talepleri gündeme geldi. Toplantı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, “Ankara Sanayi Odası’nda başkentimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkılar sunan sanayicilerimizle bir araya geldik. Yeni sanayi alanları, fuar merkezinin bir an önce bitirilmesi ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere istihdam ve teknoloji odaklı yatırımları da ele aldık. İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç ise, Bakan Kurum’un 6 Şubat depremleri sonrasında bölgenin yeniden yapılanması ve muhtemel Marmara depreminin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için yürüttüğü çalışmaları çok değerli bulduklarını belirtti. Ardıç, “Hatay’da tam donanımlı 300 konteynerden oluşan ilk konteyner kenti, ASO Yaşam Merkezi adıyla çok kısa sürede hayata geçirdik. Ankaralı sanayicilerimizin destekleriyle depremden etkilenen diğer bölgelerle birlikte toplamda 500’e yakın konteyneri depremzedelerimizin kullanımına sunduk” dedi. Ayrıca, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin faaliyete geçmesi için “Tersine Göç” kampanyasını ilk kez ASO’nun başlattığını vurguladı.

Yeni OSB İhtiyacı

Son dönemlerde Marmara Bölgesi’ndeki yatırımcılardan Ankara’da sanayi arazisi tahsisi konusunda yoğun talepler aldıklarını ifade eden ASO Başkanı Ardıç, yeni genişleme sahalarının açılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, Ankara’da Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulması gerektiğini belirten Ardıç, “Geri Dönüşüm İhtisas OSB’nin sanayi bölgelerine yakın olması da çok önemli. Türkiye’de ilk olacak böyle bir OSB için Bakanımız Sayın Murat Kurum’un sağlayacağı destek bizler için çok önemli” dedi.

ASO’nun hazırladığı Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu’na da değinen Ardıç, teknoloji sınıflandırması verilerine göre Ankara’nın ihracatında yüksek teknoloji payının Türkiye ortalamasından ve diğer büyük sanayi illerinden daha yüksek olduğunu belirtti. Ardıç, “Malıköy’den Sincan’a uzanan sanayi havzasının odağında ve 5 büyük OSB’nin ortasında konumlanacak Ankara Teknoloji Üssü, başkentimizin teknolojiye dayanan yüksek katma değerli üretimini daha üst seviyelere çıkaracaktır. Hedefimiz, ülkemizin başkentini sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmak” ifadelerini kullandı.

ASO’nun yeşil dönüşüm sürecinde üyelerine verdiği destekler de dikkat çekti. ASO 2. OSB’nin Türkiye’nin bir numaralı Yeşil OSB Belgesi’ni aldığını hatırlatan Ardıç, bu sürecin önemini bir kez daha vurguladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın Sanayicileri, Bakan Kurum’u Ağırladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir