İstanbul Esenyurt’ta Motosikletli Şüphelilere Operasyon: 7 Kişi Gözaltına Alındı

Son Dakika Haber

Güvenlik güçleri, suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. İstanbul’da düzenlenen motosikletli şüphelilere yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde motosikletle bir mekanı kurşunlayan ve bu esnada bölgede bulunan polislerle çatışmaya giren iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üyesi olduğu organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise beş şüpheli daha gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı M.K.’nın yurtdışında bulunduğu ve 20 farklı suçtan kaydının olduğu bilgisi verildi.

Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sosyal medyada İstanbul’un Esenyurt ilçesinde motosikletli şüpheli şahısların zırhlı polis aracının yanından geçerek bir iş yerini kurşunladığı görüntüler yayınlanmıştı. Olay saatinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan uygulama bitişi esnasında plakasız motosikletteki iki şahsın zırhlı araç yanından geçerken iş yerine yönelik ateş ettikleri esnada polis memurlarının da silahla karşılık vermesi üzerine C.Ç. isimli şahıs bacağından yaralanmış ancak olay yerinden kaçmıştı” ifadelerini kullandı.

Yapılan araştırmalar sonucunda kurşunlanan iş yerinin sahibi E.K.’nin bir şahıs tarafından tehdit edildiği tespit edildi. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, yurt dışında bulunan organize suç örgütü elebaşı M.K. isimli şahsın ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma, taşıma veya bulundurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve uyuşturucu/uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından aranmakta olduğu belirlendi.

Konuyla ilgili şüpheli şahıslara yönelik İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul’un Esenyurt ilçesinde düzenlenen operasyonda toplam yedi organize suç örgütü üyesi yakalandı. Operasyon sonucu yapılan aramalarda üç adet ruhsatsız suikast silahı ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Esenyurt’ta Motosikletli Şüphelilere Operasyon: 7 Kişi Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir