Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın Kimdir?

Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın Kimdir?

Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın’ın özgeçmişi ve şimdiye kadar yaptığı görevlere dair bilgiler haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, İstanbul-Ümraniye Kaymakamlığı görevinden Bolu Valiliği görevine atanan Abdulaziz Aydın’ın kariyeri ve özgeçmişi merak konusu oldu.

İşte, yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın’ın kariyerine dair detaylar:

Abdulaziz Aydın Kimdir?

1978 yılında dünyaya gelen Abdulaziz Aydın, ilk, ortaokul ve lise eğitimini Mardin’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Aydın, Adana’da avukatlık stajını yaparak mesleki kariyerine başladı.

Aydın, Kaymakamlık sınavını kazanarak kamu hizmetine adım attı. Kaymakamlık stajını Çanakkale’de tamamladıktan sonra Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde kaymakam olarak görev yaptı. Ardından Kahramanmaraş’ın Nurhak ve Hatay’ın Belen ilçelerinde kaymakamlık görevlerini üstlendi. Ayrın, daha sonra Bingöl’e Vali Yardımcısı olarak atandı ve burada görev yaptı.

1 Eylül 2018 tarihinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevlendirilen Abdulaziz Aydın, 27 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul – Ümraniye Kaymakamlığı görevine atandı.

Abdulaziz Aydın, 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla Bolu Valisi olarak atandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir