Gerede’de Kaz Yeme Yarışması: Şartlar Belli Oldu

kaz yeme 1

Geçtiğimiz yıl Gerede Belediyesi ve Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan kızarmış kaz yeme yarışmasının 2.’si bu yıl 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Gerede Panayırında yapılacak.

Meşhur Gerede Kazı ile ilgili farkındalık oluşturmak ve panayır alanında birçok il ve ilçeden gelen vatandaşların ilgisine yönelik; Gerede Belediyesi ve Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl panayırda yapılan kaz yeme yarışması büyük ilgi görmüştü. Bu yıl ise Kaz Yeme Yarışması 2.Panayırın 2.günü olan 28 Eylül Cumartesi günü Saat:14.00’da panayır alanında bulunan belediye binası önünde yapılacak.

Yarışma ile ilgili başlıca koşullar şu şekilde; Katılım ücretsiz, herhangi bir sağlık problemi bulunmayan 18 yaş üstü olanlar katılabilecek, yarışma 10 kişi ile sınırlı, başvuru sayısı 10’un üzerinde olması durumunda kura çekilecek, başvuru için Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırılması zorunlu, başvuru tarihleri 23 Eylül Pazartesi başlayacak, 25 Eylül Çarşamba saat 17.00’da sona erecek, yarışmaya katılmaya hak kazananlar 26 Eylül Perşembe günü belli olacak.

Yarışma ile ilgili başlıca kurallar ise şu şekilde;

Yarışmacıların yarışma saatinden 1 saat önce panayır alanında olması gerekiyor, belirtilen tarih ve saatte hazır bulunmayan yarışmacıların yerine yedek yarışmacılar dahil edilecek, her yarışmacıya kaz ile birlikte yarım litre ayran verilecek, her yarışma tabağında soğan bulanacak ve yarışmacıların bunları da bitirmesi istenecek, yarışma süresi 20 dakika, değerlendirme kriteri olarak sadece verilen sürede yenilen kaz miktarı baz alınacak ve bunun dışında herhangi bir değerlendirme kriteri olmayacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, yarışma koşulları ve kurallar ile ilgili tüm bilgileri Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden edinebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Geçtiğimiz yıl ilk kez yaptığımız ve büyük ilgi gören kaz yeme yarışmasının 2.’sini bu yıl 2. Panayırımızın 2.gününde yapacağız. Yarışmada derece yapanlara çeşitli hediyeler vereceğiz. Belediyemiz sponsorluğunda ve Gerede Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkıları ile düzenleyeceğimiz kaz yeme yarışmasına herkesi davet ediyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de Kaz Yeme Yarışması: Şartlar Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Başarılı

    Cevapla