Esnaf ve Sanatkarlar TBMM Açılışını Bekliyor

esnaf ve sanatkarlar tbmm acilisini bekliyor iLzGajGP.jpg

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 1 Ekim’de açılacağını hatırlatarak esnafın sorunlarının bu dönemde gündeme gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 buçuk milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın TBMM’nin açılışını beklediğini belirterek, “Yıllardır bekliyoruz, büyük sermaye sokak aralarına kadar girdi. Ancak fiyatları tek elden sevk ve idare ediyorlar. Hakkari’de de İstanbul’da da Ankara’da da gelir düzeyine bakmaksızın fiyat aynı” şeklinde konuştu. Büyük sermayenin perakende sektörünü kontrol altına aldığını ifade eden Palandöken, “Aktör sayısı çoğaldıkça fiyatların düşeceğini anlattık. Kurallar bir an evvel net bir şekilde konulmalı. Enflasyonla mücadele için perakende sektöründe mutlaka düzenleme yapılması çok önemli. Dünya nasıl yapıyorsa bizde de öyle olması gerekli” dedi.

Bendevi Palandöken, enflasyonda mevsimsel olarak kışın yaklaşmasının fiyatları artırabileceğini belirtti. “Maalesef kış geliyor ve fiyatlar kendiliğinden yükselmeye başlamak üzere. Halbuki insanların kışlıklarını alma ve kışa hazırlanma mevsimi. Esnafımız yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte en önemli sorunlardan biri olan perakende sektörünü düzenleyen yasanın güncellenmesi başta olmak üzere sosyal güvenlikle ilgili taleplerin hayata geçirilmesini bekliyor” dedi.

Palandöken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir dosya sunduklarını ve TBMM açılır açılmaz esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların prim günü mağduriyetinin çözülmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlarımızın prim gün sayısında 7200 esas alınmıştı. Ancak pandemi süreci ve deprem felaketi nedeniyle süreç aksadı. Bu konuda esnaf ve sanatkârlarımızdan her gün yüzlerce e-mail ve telefon geliyor. İnsanların artık bekleyecek sabrı kalmadı. Biz artık diyoruz ki norm birliği yapalım 7200’ü esas alalım. Tüm çalışanları aynı çatı altında toplayalım. En azından emekli ve sağlık primleri ayrılsın, esnaf sadece sağlık sigorta primini devam ettirebilsin” şeklinde konuştu. Palandöken, bu düzenlemenin meclis açılır açılmaz sona bırakılmadan halledilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esnaf ve Sanatkarlar TBMM Açılışını Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir