Satamadığı Patatesleri Kızıp Ücretsiz Dağıttı

patates1 1

Patates çiftçiliği yapan Mahmut Tonbul, tarlasından hasat ettiği patatesleri satamayınca vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

10 dönümlük alandan elde ettiği patatesleri satışa çıkarmaya çalışan Tonbul, anlaşma yaptığı tüccarın, patateslerin bir kısmının küçük olduğu gerekçesiyle almayı reddetmesi üzerine bu kararı aldı. İlçe merkezine ve köylere haber veren Tonbul, isteyenlerin tarlaya gelerek patatesleri ücretsiz alabileceğini duyurdu.

Bu çağrı üzerine pek çok vatandaş tarlaya gelerek patatesleri topladı.

patates2

Patateslerin boyutunun ortalama bir yumurtadan biraz büyük olduğunu belirten Tonbul, tüccarın sadece tarladaki patateslerin yarısını almasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Patatesleri kilosu 4 liradan satmaya çalışan Tonbul, geçen yıla göre verimin iyi olduğunu ancak artan maliyetler nedeniyle kazanç elde edemediklerini söyledi. “Çiftçi bu sene para kazanamadığı için gelecek yıl patates ekemeyecek durumda,” diyen Tonbul, manavlarda 12 liraya satılan bu patateslerin tarlada kaldığını ve bu nedenle vatandaşlara ücretsiz dağıttığını ekledi.

Satamadigi Patatesleri Kizip Ucretsiz Dagitti

Çiftçilerin zor bir yıl geçirdiğini vurgulayan Çorum’un Alaca ilçesindeki Tonbul, çiftçinin masraflarını karşılayabilmesi için tarımsal destek ve adil ticaretin önemine dikkat çekti.

(Haber: Meral Bınar)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Satamadığı Patatesleri Kızıp Ücretsiz Dağıttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir