Herkes Kullanıyor! Chia Tohumu Faydaları Neler?

Chia Tohumu Faydaları

Chia tohumu – ‘’chia faydaları’’, oldukça fazladır ve pek çok noktada iyileştirici etkiler sunmaktadır. Antik çağlardan beri bilinen bu harika tohum, uzun zamanlardan beridir besleyici bir gıda olarak kullanılmaktadır. Chia tohumları, yüksek besin değerine sahip olması nedeniyle çoğu diyetin de temel kaynağıdır. Chia tohumları, Salvia hispanica adlı bir bitkiden elde edilmekte olan küçük siyah tohumlardır. Labiatae familyasına ait olan bu bitkinin anavatanı Orta ve Güney Amerika’dır. Chia tohumları çok yönlüdür. Çeşitli hastalıkları iyileştirmeye ve önlemeye yardımcı olan besin değeri açısından zengindir.

Chia Tohumunun Egzersiz Noktasında Faydaları

Chia tohumu – ‘’chia faydaları’’, egzersiz noktasında büyük faydalar sunar. Bu tohum, egzersiz yapan ve aktif bir yaşam tarzı sürdürenler için süper bir besindir. İşlenmiş gıdaları tüketmek yerine, antrenman öncesinde veya aynı şekilde sonrasında chia tohumu ile performans artırıcı doğal bir takviye alabilirsiniz. Enerjinizi korumaya yardımcı olur ve kendinizi daha zinde ve zinde hissetmenizi sağlar.

Chia Tohumu Faydalari

Chia Tohumunun Ruh Sağlığı Noktasında Faydaları

Chia tohumları beyindeki “mutluluk hormonu” serotonin üretimini ve emilimini artırarak melatonin düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Serotonin kaygıyı azaltırken, melatonin ise uyku kalitesini önemli bir ölçüde artırır.

Chia Tohumunun Enerji Noktasında Faydaları

Chia tohumlarında bulunan karbonhidrat içeriğinin dönüşüm süresi yavaş olarak bilinir. Sindirimi çok uzun sürer, bu da sindirimi yavaşlatır ve yiyeceklerin daha uzun süreler boyunca kullanılabilir olmasını sağlar. Chia tohumları enerji veren gıdalardan biri olduğu için başta maraton koşucuları olmak üzere birçok profesyonel sporcu tercih eder.

Chia Tohumunun Kilo Verme Noktasında Faydaları

Chia tohumu – ‘’chia faydaları’’ ile su emilimi daha da hızlanır ve midenin genişlemesi hız kazanır. Kilo vermeye yardımcı olan bu tohum diyet lifi açısından zengindir. Bu nedenle sağlıklı beslenme ve egzersiz ile birlikte chia tohumlarının tercih edilmesi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için kesinlikle ideal olacaktır.

Chia Tohumunun Şeker Hastalığı Noktasında Faydaları

Şeker oranı yüksek yiyecekler ve basit karbonhidratlar zaman içerisinde şeker hastalığına ve aynı zamanda obeziteye neden olabilir. Ancak chia tohumları, metabolizmanın hız kazanmasına ve kan şekeri düzeylerinin ideal bir şekilde dengelenmesine yardımcı olur. Chia tohumu, protein ve omega-3 yağ asitleri kaynakları bakımından son derece zengindir.

Chia Tohumu Faydalari2

Chia Tohumunun Sindirim Sistemi Noktasında Faydaları

Chia tohumu – ‘’chia faydaları’’ sindirim sistemi ile de yakından ilişkilidir. Chia tohumlarında bulunan karbonhidratların çoğu liftir ve diğer karbonhidratların aksine lif kan şekerini yükseltmez veya insülin gerektirmez, bu nedenle sindirim sisteminize aşırı yüklenmez. Basit karbonhidratlar ve şekerler açısından yüksek yiyecekler ve yiyecekler bağırsaklardan hızla geçer. Bu değerli besinlerin tam olarak emilmesini engeller. Chia tohumları gibi yüksek lif içeriğine sahip olan besinler, sindirimi yavaş bir hale getirerek kan şekerini düzenler.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes Kullanıyor! Chia Tohumu Faydaları Neler?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir