Engelli Bireyin Sakat Güverciniyle Sıcak Dostluğu

engelli bireyin sakat guverciniyle sicak dostlugu kMDPNSS5.jpg

Samsun’da yaşayan Ahmet Güney, kediden kurtarılan sakat güvercin “Paşa” ile 4,5 yıldır kurduğu özel bağı anlattı. Güney, Paşa’yı evladı gibi sevdiğini dile getirdi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Güney, oğlu tarafından kedinin saldırısından kurtarılan sakat güvercin “Paşa”yı yanından ayırmıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Güney, Devlet Demiryollarında çalıştığı dönemde geçirdiği bir iş kazası sonucu sol bacağını kaybetti. Protez bacakla yürümeye başlayan Güney, yaklaşık 5 yıl önce oğlunun kurtardığı güvercini sahiplenerek “Paşa” adını verdi.

Güney, Paşa ile arasında özel bir bağ oluştuğunu belirtiyor. Paşa’yı evladı gibi gördüğünü ifade eden Güney, “4,5 yıl önce oğlum İstanbul’dan izne gelirken yere düşmüş ve kedinin saldırısına uğramış bir güvercini kurtardı. Bana getirdiğinde güvercin yavruydu. O günden beri Paşa’yı el bebek gül bebek büyütüyorum. İki evladım vardı, Paşa ile üç evladım oldu.” diyor.

Güvercini ile sık sık gezintiye çıktıklarını aktaran Güney, “Paşa”ya herkesin ilgi gösterdiğini dile getiriyor. “Ben sol ayaktan sakatım, Paşa’m sağ ayaktan, ikimiz birbirimizi bulduk. Paşa ile 4,5 yıldır birbirimize yoldaşlık ediyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Paşa’nın susam ve ay çekirdeğini çok sevdiğini belirten Güney, “Ay çekirdeğini ikiye bölüp veriyorum, adeta yeni doğmuş bir bebek gibi ilgi bekliyor. Ben engelliyim, Paşa ile oyalanmak bana da iyi geliyor. O da bana alıştı, başka biri baksa bu kadar ilgilenemez.” ifadesini kullanıyor. Paşa’yı iyi fiyat vererek satın almak isteyenlerin olduğunu da kaydeden Güney, “Ben Paşa’ya pahalı olduğu için değil, vicdanen ve alıştığım için bakıyorum. Ona bir şey olacağını düşünmek bile istemiyorum.” diyerek duygularını aktarıyor.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelli Bireyin Sakat Güverciniyle Sıcak Dostluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir