Bilecik’te Sıfır Atık Kampanyası Başlatıldı

bilecikte sifir atik kampanyasi baslatildi ynQKJfuf.jpg

Bilecik Belediyesi, evsel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla kapsamlı bir sıfır atık kampanyası başlattı.

Bilecik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kampanyanın ilk aşamasında mahalle muhtarlığı binalarının önlerine atık yağ depoları yerleştirildi. Vatandaşların, evlerinde biriktirdikleri atık yağları bu noktalara bırakmaları bekleniyor. Ayrıca, 5 litreden fazla atık yağ toplanması durumunda, bu yağların ev ve adreslerden alınacağı belirtildi.

Açıklamada, “Atık miktarının en aza indirilmesi ve geri dönüştürülebilir nitelikteki atıkların doğru bir şekilde toplanıp değerlendirilmesi çevre açısından büyük önem taşımaktadır.” ifadesine yer verildi. Vatandaşların, biriktirdikleri atık yağları, belirlenen depolara veya belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim edebileceği kaydedildi.

İkinci aşamada ise, tüm muhtarlıklarda ve en az iki veya daha fazla bloklu sitelerde yeni toplama noktaları oluşturulması hedefleniyor. Bu sayede, daha fazla vatandaşa ulaşarak geri dönüşüm sürecine katkı sağlanması amaçlanıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik’te Sıfır Atık Kampanyası Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir