Düzce’de Süt ve Bal Üreticilerine Milyonlarca Lira Destek

duzcede sut ve bal ureticilerine milyonlarca lira destek 74GTku7m.jpg

Düzce’de 13 aileye süt ve bal üreticiliği için toplam 289 bin lira hibe ve 2 milyon 730 bin lira destek kredisi sağlandı.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylülerinin yerinde istihdamı ve gelirlerinin artırılması amacıyla ekonomik destek projeleri kapsamında önemli adımlar atıyor.

ORKÖY projeleri çerçevesinde, süt sığırcılığı ve fenni arıcılık alanlarında toplamda 546 bin lirası hibe olmak üzere 2 milyon 730 bin lira destek kredisi dağıtıldı. Yetkililer, ekonomik amaçlı süt sığırcılığı gibi hayvancılık desteklerinin faizsiz olduğunu vurguladı.

2024 yılı için Düzce Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan iki orman köyünde, 7 aileye 14 baş simental ırkı süt sığırcılığı projesi kapsamında 378 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon 888 bin lira kredi desteği verileceği belirtildi. Verilen kredilerin yüzde 20’sinin hibe olarak sunulması, geri kalan kısmının ise 1 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl boyunca yıllık 1 taksit şeklinde faizsiz olarak geri ödeneceği ifade edildi.

Ayrıca, Muncurlu Köyü’nde 6 haneye proje başı 30 kovan fenni arıcılık kredisi verildi. Bu kredilerin de yüzde 20’si ORKÖY hibesi olarak sağlanırken, geri kalan kısmı 4 yıl boyunca yıllık 1 taksit şeklinde faizsiz olarak ödenecek.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’de Süt ve Bal Üreticilerine Milyonlarca Lira Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir