Bakanlık, Evlilik Kredisi İçin Yeni İnternet Sitesi Kurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin evlilik hayallerini desteklemek amacıyla yeni bir internet sitesi kurdu. Bu platform, evlilik kredisi başvuru süreçleri ve gerekli bilgilere kolay erişim sağlayarak gençlere rehberlik etmeyi hedefliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvurabilmelerini sağlamak amacıyla özel bir internet sitesi hazırladı. Bakanlık, evlenecek gençlere yönelik hayata geçirdiği Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Proje, ilk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulama ile başladı. Ardından, yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehre ek olarak Osmaniye’nin de dahil edilmesiyle genişletildi. Bu süreçte, evlenecek gençlerin “evlilik kredisine” başvuru yapabilmeleri için ailegenclikfonu.aile.gov.tr internet sitesi hizmete açıldı.

Hazırlanan internet sitesinde, evlilik kredisine dair haberler, görseller, başvuru kılavuzu ve duyurular yer alıyor. Ayrıca, söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılacağının uygulamalı gösterimi de mevcut. Tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren bu web sitesinde, projenin kapsamı ve başvuru şartları gibi bilgilendirici bölümler de bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra, sitede çiftlerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmak amacıyla eğitim içerikleri de sunuluyor. ‘Eğitim İçerikleri’ başlığı altında Aile Eğitim ve İletişimi Alanı, Hukuk Alanı, İktisat Alanı, Medya Alanı ve Sağlık Alanı Evlilik Öncesi Eğitim Programı gibi bölümlere erişim sağlanabiliyor.

Son yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet sistemine taşıyan Bakanlık, zamanla Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamalarını da dijital ortama aktarmıştır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık, Evlilik Kredisi İçin Yeni İnternet Sitesi Kurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir