Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’dan Ahilik Haftası Mesajı

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik değerlerinin toplumumuz için taşıdığı anlamı dile getirdi.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Aksoy, mesajında Ahilik kurumunun ticari ve sosyal yaşamı bireysel ve toplumsal değerlerle bütünleştiren önemli bir yapı olduğunu vurguladı.

Ahilik teşkilatının Türk insanının meslek, sanat ve üretim geleneğini işbirliği ve dayanışma ile yüzyıllar boyunca sürdürdüğünü belirten Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya ticaret tarihinde Ahilik, üretici ve tüketici ilişkisini etik değerler üzerinden biçimlendiren en eski uygulamalardan biridir. Esnaf ve sanatkarların piri Ahi Evran Veli’nin ‘akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir.”

Ahilik Haftası münasebetiyle Ahi Evran Veli’yi rahmet ve minnetle yad eden Vali Aksoy, esnaf ve sanatkarlar ile tüm vatandaşların Ahilik Haftası’nı kutladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’dan Ahilik Haftası Mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir