Dünya Gençler Wushu Şampiyonası’na Kastamonu’da Hazırlandılar

dunya gencler wushu sampiyonasina kastamonuda hazirlandilar mJf82Y4O.jpg

Wushu Genç Milli Takımı, Brunei’de düzenlenecek olan Dünya Gençler Wushu Şampiyonası’na tüm sıkletlerde madalya hedefiyle katılmak üzere Kastamonu Hasan Doğan Spor Tesisleri’ndeki kampını tamamladı. Şampiyona, 22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli takım kafilesinde, antrenörler Emrah Şahanoğlu ve Eren Koç ile birlikte 48 kiloda Yiğit Şişman, 52 kiloda Mustafa Kemal Meke, 56 kiloda Furkan Cebeci, 60 kiloda Burak Tez ve Rabia Karadaş yer alıyor. Ayrıca, 45 kiloda Muhammed Efe İhtiyar ve 52 kiloda Samet Caf, yıldızlar kategorisinde mücadele edecek.

25 Eylül’de ilk maçına çıkacak olan milli takım, organizasyondan madalya ile dönmeyi hedefliyor. Antrenör Emrah Şahanoğlu, kamp sürecinin yaklaşık iki ay sürdüğünü belirterek, “Kampla sporcularımızın performansını artırdık. Uzun süren bir kamp dönemi geçirdik. Takımımızda Avrupa ve Balkan şampiyonlukları bulunan sporcularımız var. Kampımıza büyükler kategorisinden tecrübeli sporcularımız da eşlik etti. Tecrübelerini gençlerimize aktardı. Güzel bir kampı geride bıraktık.” dedi.

Şahanoğlu, organizasyonda bayrağı zirveye taşımayı ve İstiklal Marşı’nı okutmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. Tüm sıkletlerde madalya hedefliyoruz. Şampiyonluklarla dönmek istiyoruz. Takımımız bunu yapabilecek güçte.” ifadelerini kullandı.

Kamp sürecinde kendilerine her türlü imkânın sağlandığını belirten Şahanoğlu, “Bu konuda memnuniyet söz konusu. Bu imkanları bize sunan Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekilimiz Abdurrahman Akyüz hocamıza ve Kastamonu Gençlik Spor Müdürü Reşat Asrak’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Milli sporcu Mustafa Kemal Meke, 4 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu vurgulayarak, “Yoğun bir çalışma temposu geçirdik. Brunei’ye şampiyon olmak için gidiyoruz. Takım halinde çok iyiyiz. Madalya kazanmadan ülkeme dönmek istemiyorum. Çok çalıştık, çok emek verdik. İnşallah tüm takım arkadaşlarımla madalya kazanacağız.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Gençler Wushu Şampiyonası’na Kastamonu’da Hazırlandılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir