İş Görüşmesine Giderken Nasıl Giyinilmelidir?

Is Gorusmesine Giderken Nasil Giyinilmelidir

Yeni bir iş arayışında olan veya hâlihazırda yeni mezun olmuş olan pek çok kişi, iş görüşmesine giderken nasıl giyinilmelidir sorusunu ve detaylarını merak ediyor. İş görüşmelerinde bilindiği üzere mimikler, konuşma tarzı, el hareketleri ve daha pek çok detaya dikkat ediliyor. İlk izlenim açısından ne giyildiğine dikkat edilmesi de büyük bir önem taşıyor. İşverenler, karşı taraf ile ilgili fikirleri söz konusu olduğunda giyim stilini de göz önünde bulunduruyor. Sizler de yakın bir tarihte bir iş görüşmesine katılacaksanız, bahsedeceğimiz bazı kombin önerilerini değerlendirmeyi tercih ederek ilk izlenim açısından olumlu bir puan alabilirsiniz.

İş görüşmesinde nasıl giyinilmesi gerektiği söz konusu olduğunda iddialı parçalardan uzak durmak, iş alanını göz önünde bulundurmak ve farklı çizgiler tercih etmekten korkmamak gerekli oluyor. Önemli olanın kendi tarzınızdan ödün vermeden ancak aşırıya da kaçmadan uygun bir kombin ile ilgili iş görüşmelerine katılmanız olduğunu unutmayın.

Is Gorusmesine Giderken Nasil Giyinilmelidir3

Renk Faktörünü Dikkate Alın

İş görüşmesine giderken nasıl giyinilmelidir noktasında renk faktörü büyük önem taşıyor. Bilimsel araştırmalar sonucunda da belirlendiği üzere renklerin insanların duyguları ve düşünceleri söz konusu olduğunda büyük bir etkisi bulunuyor. Bu yüzden de iş görüşmeleri için kombinler yaparken hiçbir şekilde göz yormayacak olan ve şüphe durumuna yol açmayan renkleri tercih etmekte fayda var. Örneğin lacivert gibi oldukça güven vermekte olan bir rengi tercih edebilir veya klasik siyah rengi tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Gri ve beyaz detaylara sahip kıyafet modelleri de hem güven verici olacak hem de pozitif düşüncelere yol açacaktır.

Kurtarıcı Parça Olan Gömleği Değerlendirin

İş görüşmesine giderken nasıl giyinilmelidir diye düşünenlere klasik bir parça olarak gömlek giymelerini de öneriyoruz. Herkesin dolabında mutlaka şifon gömlek veya poplin gömleği bulunur. Bu tarz gömlekler hem klasik bir tarza yansıtmakta oldukları için hem de şık görünümler elde etmeye yardımcı oldukları için iş görüşmesi kombinlerinde rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Gömleğinin dikkatlice ütülemeyi de ihmal etmeyin.

Şık Bluzlara Yönelin

Tıpkı gömlekler gibi bluzlar da hem klasik tarzda yansıtır hem de şık görünüm elde etmeye yardımcı olur. Yani farklı kumaş pantolonlar ve etekler ile şık bluzları kombin yapabilir ve görünümünüzü daha feminen bir boyuta ulaştırabilirsiniz. Çok göz yormayan sade aksesuarlar ile de görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Is Gorusmesine Giderken Nasil Giyinilmelidir2

Kumaş Pantolonlardan İlham alın

İş görüşmesine giderken nasıl giyinilmelidir sorusunu soran kişiler için son önerimiz ise bu önemli günde rahatlıklarından ödün vermemeleri yönünde olacak. Hem görüşme süresince rahat ve konforlu hissetmek hem de şık bir görünüme sahip olmak açısından kumaş pantolonlardan ilham almayı deneyebilirsiniz. Siyah renkli bir kumaş pantolon ile beyaz bir gömleği kombin yapabilir veya kumaş pantolonları çeşitli bluzlar ile de tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş Görüşmesine Giderken Nasıl Giyinilmelidir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir